ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte Donald Trump și-a început campania prezidențială cu mare parte din electoratul republican în spatele său, dar, în condițiile în care mai mulți alți potențiali contracandidați se gândesc să se lanseze în cursa pentru nominalizare, aderența sa este pusă la încercare înainte de competițiile pentru desemnarea candidaților din 2024. 
Sondajele Morning Consult urmăresc opiniile electoratului republican din cadrul alegerilor primare cu privire la Trump și la potențialii săi rivali, precum și modul în care acesta se descurcă în rândul electoratului în general. Institutul a publicat următoarele rezultate, referitoare la scrutinul de anul viitor:

 
 
 
 


Ponderea potențialilor alegători republicani din alegerile primare din 2024 care susțin candidatura lui Trump a fost în creștere de la un nivel de 45% la începutul anului. Cel mai recent sondaj a constatat că 48% ar vota pentru singurul candidat republican declarat dacă alegerile ar avea loc astăzi, cu 17 puncte procentuale mai mult decât ponderea celor care l-ar susține pe DeSantis.  

Trump își menține un avantaj substanțial în rândul celei mai tinere părți a electoratului potențial al Partidului Republican. Majoritatea potențialilor alegători primari cu vârsta sub 45 de ani (61%) au declarat că l-ar susține pe fostul președinte, comparativ cu aproximativ 2 din 5 dintre cei cu vârsta de 45 de ani și peste. Ambele cifre sunt în concordanță cu sondajele realizate de la începutul lunii decembrie.