ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Președintele SUA, Donald Trump, a declarat joi că nu poate exclude posibilitatea unei confruntări militare cu Iranul, în contextul amplificării tensiunilor între cele două state, și a îndemnat liderii iranieni să accepte negocieri pe tema programului nuclear iranian, informează cotidianul Haaretz.

Trump a fost întrebat, în cursul unei conferințe de presă improvizate la Casa Albă, dacă este de părere că există riscul unei confruntări militare cu Iranul, în contextul în care prezența militară americană în regiune a fost întărită, inclusiv prin trimiterea grupului naval al portavionului USS Abraham Lincoln.
Trump a răspuns că nu exclude o astfel de confruntare. ”Vreau să spun nu, dar sper că nu se va întâmpla. Avem una dintre cele mai puternice nave din lume și este pregătită și nu vrem să facem nimic”, a răspuns președintele SUA.