ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Trump a afirmat că racheta hipersonică a Chinei a cărei lansare a uimit Casa Albă a fost creată cu tehnologie furată din SUA prin intermediul Rusiei, informează Daily Mail

Vorbind miercuri în cadrul emisiunii radiofonice a lui Hugh Hewitt, fostul președinte a declarat: „Cineva le-a dat, în timpul administrației Obama, tot ce aveam în materie de tehnologie hipersonică”.

„Și Rusia a făcut acest lucru, iar ceea ce am făcut eu a fost [să desfășor] un program de recuperare. Și am recuperat, în mare măsură, decalajul. Dar ceea ce s-a întâmplat a fost că Rusia a obținut-o, iar China a primit-o, probabil, de la Rusia”.
 
„Mă îndoiesc că au reușit singuri”, a spus el. „Au primit-o, poate, de la Rusia, poate de la vreun spion răuvoitor din Statele Unite”. 
 
Președintele nu a oferit mai multe detalii legate de afirmațiile sale, iar oficialitățile nu au făcut încă niciun comentariu cu privire la declarațiile potrivit cărora tehnologia ar fi fost furată în timpul mandatului lui Barack Obama. VIDEO:
VIDEO CU RACHETA CHINEI: