ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte Donald Trump a câștigat cu ușurință marți alegerile din New Hampshire, preluând conducerea cursei pentru nominalizarea republicană și făcând ca o revanșă în noiembrie împotriva președintelui Joe Biden să pară cu atât mai inevitabilă. transmite AP.

Rezultatul a fost un eșec pentru fosta ambasadoare la ONU Nikki Haley, care a terminat pe locul al doilea, în ciuda faptului că a investit timp și resurse financiare semnificative într-un stat renumit pentru tendința sa independentă.
 
Ea este ultimul mare contracandidat după ce guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, și-a încheiat candidatura la președinție în weekend, permițându-i să facă campanie ca unică alternativă la Trump.

Aliații lui Trump au intensificat presiunile asupra lui Haley pentru a părăsi cursa înainte de închiderea urnelor, dar Haley a promis, după anunțarea rezultatelor, că își va continua campania. Vorbind în fața susținătorilor, ea și-a intensificat criticile la adresa fostului președinte, punându-i la îndoială acuitatea mentală și prezentându-se ca un candidat unificator care ar putea să aducă o schimbare de generație.

"Această cursă este departe de a se fi încheiat. Mai sunt zeci de state de parcurs", a spus Haley, în timp ce unii din mulțime strigau: "Nu s-a terminat!".

Trump, între timp, se poate lăuda acum că este primul candidat republican la președinție care a câștigat cursele deschise în Iowa și New Hampshire de când ambele state au început să fie în fruntea calendarului electoral în 1976, un semn izbitor al rapidității cu care republicanii s-au adunat în jurul lui pentru a-l face candidatul lor pentru a treia oară consecutiv.
 
 
Victoria lui Donald Trump în fața lui Nikki Haley în alegerile primare din New Hampshire face "clar" că el va continua să fie candidatul republican, a declarat marți seară președintele Biden într-o declarație. 

"Este acum clar că Donald Trump va fi candidatul republican", a declarat președintele în vârstă de 81 de ani. "Iar mesajul meu către țară este că miza nu ar putea fi mai mare. Democrația noastră. Libertățile noastre personale - de la dreptul de a alege la dreptul de a vota. Economia noastră - care a cunoscut cea mai puternică redresare din lume de la COVID. Toate sunt în joc."

Trump s-a ridicat pentru a se adresa susținătorilor săi din Nashua, care l-au întâmpinat cu urale și strigăte de bucurie.

"Am câștigat New Hampshire de trei ori acum", a spus el, lăudându-se că a câștigat, de asemenea, "aproape fiecare sondaj din ultimele trei luni împotriva escrocului Joe Biden".
 
Fostul președinte a trecut apoi la criticarea lui Haley, după ce mai devreme, marți, a respins "amenințarea" acesteia la adresa candidaturii sale.

"Ea nu a câștigat. A pierdut", a spus el mulțimii, în timp ce aceștia au început să strige "creier de pasăre", făcând referire la porecla sa pentru Haley.

"Cine naiba a fost impostorul care a urcat pe scenă, care a mers înainte și a revendicat victoria?", a spus el. "S-a descurcat foarte prost, de fapt".

De asemenea, el l-a atacat pe guvernatorul din New Hampshire, Chris Sununu, pentru că și-a susținut contracandidatul - "Trebuie să aibă ceva; nu am văzut niciodată pe cineva cu energie" - înainte de a sugera că Haley ar trebui să-și suspende campania.

"Ron a învins-o și pe ea. Amintiți-vă că Ron a ieșit pe locul doi și a plecat", a adăugat el.