ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Organizația Internațională pentru Caritate Creștin Ortodoxă (IOCC) a donat 12.480 de kituri școlare, ce urmează să fie distribuite prin intermediul Federației Filantropia copiilor din România, informează Basilica.
 
Potrivit sursei citate, valoarea totală a donației se ridică la suma de 20.826 de dolari, echivalentul a 87.885,72 lei.
 
Seturile vor ajunge la copii aflați în situații sociale precare, lăsați în îngrijirea rudelor, cu părinți bolnavi sau din familii care au în îngrijire mulți copii, beneficiari  ai ONG-urilor Federației Filantropia.
 
Federația Filantropia este o organizație privată non-profit care funcționează cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și reunește 22 dintre cele mai active Asociații si Fundații din Patriarhia Română.
Scopul singurei organizații de tip federativ din Patriarhia Română este de a crește impactul si eficiența acțiunilor sociale ale organizațiilor membre sau partenere și a structurilor sociale ale Bisericii Ortodoxe Române, prin integrarea lor într-un răspuns unitar, coordonat și coerent la provocările sociale actuale.