ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociația Studenților Creștini Ortodocși (ASCOR), cu filiale în toate centrele universitare din țară, desfășurată la nivel național campania „Donează sânge, Salvează vieți alături de ASCOR!”, îndemnându-i pe toți românii să doneze sânge în perioada 23 noiembrie - 4 decembrie 2020. Prin acest demers studenții ortodocși doresc ca, înainte și după Ziua Națională care celebrează Unirea, să arate că sunt uniți cu toți frații români aflați în suferință pe paturile spitalelor în contextul epidemiei de coronavirus, care e dublată și de o criză de sânge în sistemul sanitar.

„Donează sânge, Salvează vieți alături de ASCOR

-Din inima ASCOR pentru inima tuturor! Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români alături de filialele sale din toate centrele universitare vine cu un îndemn de implicare către tinerii studenți, cât și către românii din toată țara. Prin campania „Donează sânge, Salvează vieți alături de ASCOR”, asociația cu vârsta de 30 de ani provoacă la ajutorarea gratuită a pacienților.

În activitatea comunității ASCOR, donarea de sânge se realizează frecvent la nivelul tuturor filialelor din țară. Anul acesta, în contextul pandemic, este nevoie de transfuzii de sânge mai mult ca oricând, iar spitalele și centrele medicale s-au confruntat cu lipsa donatorilor. Astfel, filialele ASCOR au colaborat în vederea organizării unei Campanii de Donare la nivel național pe parcursul a două săptămâni. Această perioadă cuprinde inclusiv Ziua Națională a României, marcând ideea de unitate și coeziune a studenților români, dar și ideea de solidaritate națională.

De ce să spui DA campaniei de donare de sânge ASCOR, implicându-te?

Tinerii afirmă că este o normalitate să îl ajuți pe cel în nevoie din țara ta, mai ales că un pacient poate fi chiar o cunoștință, o rudă sau un prieten și că ajutorul dat se poate întoarce atunci când
e nevoie. Pe lângă acest aspect, donarea de sânge aduce și o serie de beneficii pentru propriul organism: crește speranța de viață, reduce riscul de cancer și riscul de boli cardiovasculare și
stimulează procesul de formare al celulelor sanguine.

Cine poate să se alăture campaniei noastre?

Poate dona orice persoană majoră care are un stil de viață echilibrat și care se încadrează în condițiile de admisibilitate.

Să nu uităm că cel mai prețios dar pe care îl putem oferi în contextul distanțării sociale și fizice existente este viața care curge în sângele nostru!

Haide și tu să salvezi 3 vieți alături de ASCOR!”, este comunicatul trimis pe adresa contact@activenews.ro de purtătorul de cuvânt al ASCOR București.

Reamintim că Biserica Ortodoxă Română, în nume propriu sau prin intermediul asociațiilor afiliate, a fost alături de români în perioada pandemiei, devenind cel mai mare donator de fonduri și echipamente medicale către spitalele românești. Gestul studenților creștin-ortodocși de a dona sânge și a-i încuraja și pe alții să o facă este un nou exemplu de filantropie creștină.