ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a fost reținut joi spre vineri noaptea de procurorii anticorupție, sub acuzația de acte de corupție, relatează publicațiile Unimedia și Jurnal de Chișinău.

Dorin Chirtoacă este acuzat de trafic de influență și depășirea atribuțiilor de serviciu, în dosarul Centrului Național Anticorupție (CNA) din Republica Moldova de anchetare a construirii unor parcări cu plată în Chișinău, informează Mediafax.

Dorin Chirtoacă a fost dus în Penitenciarul Centrului Anticorupție.

Potrivit procurorilor, citați de Unimedia, primarul Chișinăului i-ar fi dat indicații viceprimarului capitalei, care era președinte al Comisiei de selectare a companiilor, să semneze contractul pentru construirea parcărilor cu o anumită firmă, fără avizul Consiliului municipal.
 
Procurorii anticorupție au descins, joi, la sediul Primăriei din Chișinău, verificând inclusiv biroul primarului Dorin Chirtoacă, trei funcționari fiind reținuți. Procurorii au percheziționat biroul primarului Dorin Chirtoacă și cel al secretarului Consiliului Municipal Chișinău (CMC), Valeriu Didenco. Informațiile au fost confirmate de purtătorul de cuvânt al Primăriei capitalei Republicii Moldova, Vadim Brânzaniuc. Secretarul Consiliului municipal Chișinău, Valeriu Didenco, și doi consilieri municipali au fost reținuți de ofițerii CNA sub acuzațiile de corupere în formă pasivă, trafic de influență și depășirea atribuțiilor de serviciu.