ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În urmă cu câțiva ani, să fie vreo patru sau cinci, l-am rugat pe prietenul Victor Roncea să-mi publice pe ZiariștiOnline, site-ul pe care îl gestiona, un articol care mi se părea important. Răspunsul a fost:dacă e atât de important, de ce nu-l publicați pe ActiveNews? Are audiență mult mai mare și are reputația că este neangajat politic. Un gest generos care a marcat începutul colaborării mele cu un colectiv de tineri profesioniști în ale scrisului a căror obiectivitate profesională a fost fără cusur, care au făcut din ziarul lor un loc de întâlnire a ideilor, al jurnalismului bazat pe informația corectă. Și iată că acum Victor Roncea a ajuns redactor șef chiar la site-ul pe care îl recomanda! De șapte ani de când toți jurnaliștii și colaboratorii lor înfruntă realitatea dezolantă în care trăim, prietenii de la ActiveNews au aplicat mereu acel principiu suprem de viață enunțat pentru prima oară de marele Shakespeare: „Și mai presus de toate, fii ție însuți credincios. Și atunci, așa cum noaptea îi urmează zilei, pe nimeni altul nu poți să-l înșeli.” Le mulțumesc!

 Dorin Suciu

Dorin Suciu, scriitor și jurnalist, a fost realizator TVR, corespondent de presă la Budapesta și redactor șef adjunct la Agerpres. A fost martor al violențelor care au dus la crime și mutilarea pe viață a lui Mihăilă Cofar la Târgu Mureș, în martie 1990 (foto sus), și a relatat despre evenimentele de tip lovitură de stat în mai multe materiale de presă importante pentru Istoria recentă a României. Suntem onorați să îl avem printre colaboratorii noștri!

VIDEO cu reportajul său de atunci, Post-scriptum la o manipulare, aici: