ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cantautorul folk Doru Stănculescu („el Prezidente”, cum îl numeau colegii din Cenaclul Flacăra) a trecut la cele veșnice luni dimineață, la vârsta de 71 de ani. Din primele informații, Doru Stănculescu a fost găsit fără suflare în casă, potrivit Gândul.ro.


 Fiul artistului a povestit ce s-a întâmplat în ultimele ore de viață ale lui Doru Stănculescu.
 
„Chiar ieri a fost la petrecerea fiului meu, însă a plecat mai devreme, spunea că vrea să se odihnească. Am chemat o mașină și, după ce m-am asigurat că a ajuns acasă, m-am liniștit.Astăzi însă, am văzut că nu mai răspunde la telefon, așa că am rugat un prieten care locuiește în apropiere să verifice ce se întâmplă. Nici la ușă nu a răspuns. Am ajuns de urgență la el și, după ce am spart ușa, l-am găsit fără suflare”, a declarat Matei Stănculescu pentru Libertatea.
 
Doru Stănculescu făcea parte din prima generație a muzicii folk românești, fiind prezent în Cenaclul Flacăra încă de la înființarea acestuia de către Adrian Păunescu. „Ai, hai” (N-a ști nimeni că m-am dus), Fără petale, Mandolinate, Ecou de Romanță și Șambala sunt doar câteva dintre cântecele cu sonorități de incantație care l-au făcut cunoscut. Pe 29 martie 2021, artistul a apucat să cânte pentru ultima oară în cadrul festivalului folk „Om bun”, la cea de-a XXX-a ediție a acestuia. Pe 25 iunie 2021, el a împlinit 71 de ani. Pe 23 august a plecat pe neașteptate dintre noi. Mesajele de condoleanțe nu încetează să curgă pe pagina sa de Facebook, unde i-au scris atât colegii de breaslă, cât și simplii admiratori.

„A plecat dintre noi Doru Stănculescu (Prezidente), (71 ani). 
Dumnezeu să-l odihnească și să-i lumineze calea. 
Condoleanțe familiei”, a transmis Nicu Alifantis

„Gata....atat ti-a fost zborul din această viață....Să-ți fie somnul lin, Doru-emil și ingerii-aproape....
Vin marginile noi
Si timpul nu le spala-n ploi
Atat de gri va fi o zi
Nisipul nu-ti va povesti”, a scris Maria Gheorghiu.

„Mi-e foarte greu să vă dau vestea asta. Stanculescu Doru-emil a plecat azi dimineață să se întâlnească cu bunii lui prieteni Dan Andrei Aldea, Vali Sterian și alții. Primește-l Doamne și veghează-i veșnica odihnă. O pierdere uriașă!”, a postat Eugen Avram

Doru Stănculescu a fost un arhitect român, cântăreț și instrumentist de muzică folk. A fost fratele cântăreței Mihaela Mihai. Potrivit WikiPedia, el a debutat în anul 1968 cu melodia „Ion Crâșmaru”, pe versuri de Octavian Goga. A realizat muzica pentru filmul Porțile albastre ale orașului (1974, regia Mircea Mureșan). Primul material discografic al artistului este un disc single editat în anul 1979 de casa de discuri Electrecord. A apărut la Televiziunea Română cu melodii ca „Șambala”, „Ion Vodă Cumplitul”, „Ai, hai...”, „Ecou de romanță”, „Fără petale”. Doru Stănculescu a fost membru fondator al Cenaclului Flacăra, unde a participat până la desființarea acestuia.

REMIX: