ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.


Procurorii DIICOT anchetează falsul istoric și juridic comis la 30 decembrie 1947, care a avut ca scop răsturnarea ordinii constituționale în Regatul României și desființarea statului de drept. Scopul anchetei, deschisă după 70 de ani, ar fi restabilirea ordinii legale și constituționale legitime.
 
Deocamdată, dosarul penal a fost deschis "in rem", iar verificările au fost declanșate după sesizarea Mișcării pentru Regat și Coroană. 

DIICOT – Structura Centrală a dispus, sub nr. 467/D/P/2018, începerea urmăririi penale „in rem”, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute de art.397 și 438 Cod Penal, scrie evz.ro.


Mișcarea pentru Regat și Coroană a înregistrat la Parchetul General, pe 10 mai 2017, o sesizare prin care-i cerea „să efectueze cercetările necesare pentru stabilirea împrejurărilor concrete, pentru stabilirea făptuitorilor, a vinovăției, a răspunderii penale și civile, după caz, și a înlăturării consecințelor decurgând din actele criminale care, după 06 martie 1945, au determinat răsturnarea ordinii constituționale a țării la data de 30 Decembrie 1947, determinând aservirea țării unei puteri străine ostile și Armatei URSS de ocupație, sub care s-a instaurat dictatura comunistă în România”.