ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poliția orașului Borșa, Maramureș, a întocmit dosar penal pentru instigare publică pe numele unui bărbat ce a îndemnat, pe Facebook, oamenii să meargă la biserică în noaptea de Paști, a informat, duminică, Instutiția Prefectului Maramureș, citată de Libertatea.ro.

Potrivit sursei citate, bărbatul din Borșa a postat pe Facebook un mesaj în care le spune oamenilor că „nu vor putea să ne amendeze sau să ne aresteze dacă suntem toți uniți”.

„Poliția orașului Borșa s-a sesizat despre faptul că pe rețelele de socializare a apărut o postare emisă prin care îndemna în scris publicul să participe la slujba de Înviere din data de 19 aprilie a.c., cu mențiunea Nu vor putea să ne amendeze sau să ne aresteze dacă suntem toți uniți!!! Dă-i mai departe. Postarea a fost publicată și distribuită inclusiv de alte persoane. În urma verificărilor efectuate, a fost identificată persoana care a postat declarația pe propria răspundere atașată și a fost informat Parchetul de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus. Organele abilitate au întocmit dosarul penal nr.472/P/2020 în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de Instigare publică faptă prevăzută și pedepsită de Art.368 alin.1 Cod penal”, se arată într-un comunicat emis de Instutiția Prefectului Județul Maramureș.

În România, în contextul epidemiei de coronavirus, sunt interzise, prin ordonanță militară, adunările cu caracter religios, inclusiv participarea credincioșilor la slujba din noaptea de Paști.

Un judecător de la Secția a II-a civilă de contencios administrativ și fiscal, din cadrul Curții de Apel Bacău, a atacat în instanță această prevedere, primul termen de judecată urmând să aibă loc marți, 14 aprilie 2020.