Mihail Valeriu Terceanu, judecătorul de la Tribunalul București care judecă dosarul Colectiv, a solicitat CSM eliberarea din funcție prin pensionare, iar forul i-a aprobat cererea. Acum, dosarul se va relua de la zero.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a admis astăzi, în ședința de Plen, cererea de eliberare din funcție prin pensionare a judecătorului fondului, Mihail Valeriu Terceanu. 

Mihail Valeriu Terceanu a judecat doi ani dosarul Colectiv, timp în care a luat mai multe măsuri. Cea mai importantă a fost reunirea celor trei dosare trimise separat în judecată de procurori.

Vestea pensionării judecătorului Mihai Valeriu Terceanu a produs dezamăgire printre părțile civile, scrie evz.ro.

„Justiția în România nu este nici oarbă, nici dreaptă. Citesc despre drept: „dreptul este arta binelui și a echității”. Oare ce naiv a putut gândi asta? Ai un dezastru cu 64 de morți și o sută de grav răniți, iar tu, justiție, de la procurori la judecători, ne demonstrezi zilnic că ești asemeni statului român: corupt, laș, criminal”, a scris pe Facebook președintele Asociației Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu.

Incendiul devastator izbucnit în clubul Colectiv din București în octombrie 2015 s-a soldat cu 65 de morți și alte câteva zeci de persoane rănite.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.