ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorii militari au hotărât ca dosarul Revoluției să fie clasat, potrivit unor surse apropiate anchetei citate de Realitatea TV.

Prin urmare, nimeni nu va fi tras la răspundere. Decizia nu este însă definitivă și poate fi contestată la Înalta Curte de Casație și Justiție.
 
Sursele nu au putut preciza motivele care i-au îndemnat pe procurori să ia această decizie.

În dosarul Revoluției, cercetările au început încă din decembrie 1989. Inițial, au fost câteva mii de dosare. O parte dintre ele, individuale, au fost soluționate pe parcursul anilor, însă alte 2000 au fost unite apoi sub umbrela unui singur caz care a trecut în competența procurorilor de la Parchetul General.
 
De aproape trei ani, cazul era sub monitorizarea Curții Europene a Drepturilor Omului, care a dat mai multe condamnări împotriva statului român în urma plângerii rudelor unor victime sau a plângerii unor oameni care au fost răniți la Revoluție, relatează site-ul digi24.ro.

În 2013, Parchetul General s-a angajat față de CEDO și a prezentat un calendar estimativ al pașilor ce urmau să fie făcuți. Acest angajament a fost însă depășit.

Peste 1.000 de oameni și-au pierdut viața în evenimentele din decembrie 1989.