ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul ofițer MAI, suspectat că a infectat cu Covid-19 mai multe persoane și cadre medicale de la Spitalul „Dimitrie Gerota”, scapă de orice acuzație.
 
Procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au clasat dosarul în care era cercetat fostul ofițer MAI pe motiv că nu au putut stabili cert, cu argumente științifice, că el este sursa infectării cadrelor medicale care a dus la blocarea activității medicale în Spitalul „Dimitrie Gerota”.
 
Anchetatorii susțin că sursa „inițială” de Covid-19 din spital rămâne nesigură în lipsa altor testări, realizate la pacienții internați în acel moment, vizitatori ori personal medical. Cercetările au stabilit că persoana infectată a revenit dintr-o vizită în Israel și Palestina într-un moment în care nu era obligatorie intrarea în carantină sau izolare și că niciunul dintre ceilalți 80 turiști din grup nu a fost confirmat cu Covid-19.

Acuzat că a ascuns vizita în străinătate atunci când a completat chestionarul privind evaluarea riscului de îmbolnăvire, fostul ofițer de poliție a fost absolvit de vină, procurorii precizând: „Infracțiunea de „fals în declarații” presupune ca acțiunea făptuitorului de a declara necorespunzător adevărului să aibă ca scop producerea unei consecințe juridice, iar potrivit legii sau împrejurărilor declarația în sine să servească la producerea acelei consecințe urmărite. Cercetările efectuate nu au identificat consecințe juridice produse prin răspunsul neconform oferit de făptuitor.”