ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorul care instrumentează dosarul în care se cere urmărirea penală a președintelui Senatului este Marius Bulancea, nimeni altul decât fostul consilier al Laurei Codruța Kovesi, informează Antena 3. Marius Bulancea, cercetat și el, alături de Kovesi, de Inspecția Judiciară, a coordonat pe bani mulți proiecte la asociația Freedom House, condusă de Cristina Guseth.

Potrivit Luju.ro, Bulancea este cel care a fabricat dosarul care a dus la căderea procurorului general Tiberiu Nițu, achitat în final definitiv, pe motiv că fapta nu există.

Procurorul a participat la diverse întâlniri cu oficiali ai Ambasadei SUA, alături de Kovesi. Soția procurorului Bulancea, judecătoarea Diana Bulancea, de la Curtea de Apel București, a lucrat și ea la Freedom House, apărând printre „trainerii” acestei asociații, scrie Luju.ro.

Anul trecut, Marius Bulancea a participat alături de Kovesi la o dezbatere organizată de Grupul de Dialog Social, unde a fost prezent și Ludovic Orban, trimis în judecată de DNA.
 
De menționat că în urmă cu două luni,  jurnalistul Dan Andronic, scria că președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu a fost interceptat electronic și ambiental de DNA timp de 7 ani, din 2009 până în 2016, fără întrerupere.