ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zilele acestea au fost lansate două cărți minunate, inedite în spațiul creștin-ortodox, folositoare pentru întreaga familie: „Crăciun cu Sfântul Vasile” și „Anul Nou cu Sfântul Vasile”.
 
Două povești ale scriitoarei Tatiana Petrache, împodobite cu ilustrațiile pictorului Ovidiu Gliga, ce își propun (re)descoperirea valorilor autentice, creștine, ale sărbătorilor de iarnă, oferindu-le celor mici repere și valori sigure care să-i călăuzească toată viața. Astfel „Sfântul Vasile ne aduce daruri, dar alt fel de daruri, dintre cele care nu se strică, de care nu ne plictisim și care nu se pierd. Nu o să vină pe horn cu un sac încărcat de jucării, ci ne va dărui binecuvântări de la Domnul, care ne vor însoți și bucura toată viața.”, iar timpul și spațiul acțiunii nu este definit, tocmai pentru că „se poate întâmpla oricui, oriunde și oricând.”. Așadar, sperăm ca aceste cărți ilustrate să ne pregătească pe toți, de la cei mici până la cei mari, pentru marele praznic al Nașterii Domnului.
 
Cărțile le puteți comanda de AICI sau pe www.carteortodoxa.ro

Crăciun cu Sfântul Vasile
 
 
 
Povestea aceasta nu este o poveste ca toate poveștile. Este o frumoasă poveste de Crăciun, însă fără Moș Crăciun și întâmplări magice, ci cu întâmplări verosimile și personaje reale, într-un timp neștiut și un spațiu fără nume, pentru că se poate întâmpla oricui, oriunde și oricând.  O poveste ce pornește de la o veche tradiție bizantină, potrivit căreia, între Crăciun și Bobotează, Sfântul Vasile cel Mare colindă pământul în lung și-n lat pentru a face daruri copiilor. Dar ce fel de daruri? Daruri care nu se strică și nu se pierd, ba dimpotrivă, pe măsură ce trece timpul, ele devin tot mai mari, mai bogate și mai prețioase.” (Tatiana Petrache)


Anul Nou cu Sfântul Vasile
 
 
În această carte vom afla că 1 ianuarie este mai mult decât începutul Anului Nou, mai mult decât un revelion. Este un praznic al Mântuitorului Hristos și ziua de naștere în Cer a Sfântului Vasile cel Mare, unul dintre ocrotitorii copiilor. 
Și Sfântul Vasile ne aduce daruri, dar alt fel de daruri, dintre cele care nu se strică, de care nu ne plictisim și care nu se pierd. Nu o să vină pe horn cu un sac încărcat de jucării, ci ne va dărui binecuvântări de la Domnul, care ne vor însoți și bucura toată viața. Acestea pot fi: curajul, priceperea, știința de carte, milostenia, prietenia. Nu trebuie decât să i le cerem. 
Și nu doar atât! Sfântul Vasile, asemenea tuturor sfinților, săvârșește și lucruri minunate, dar nu dintre acelea magice care ne propun o viață mai spectaculoasă, ci minuni adevărate, care ne schimbă inima, făcându‑ne alți oameni.”
(Tatiana Petrache)

Echipa CarteOrtodoxă.ro