ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comunitatea profesorilor și elevilor de la Liceul Don Orione din Oradea este în stare de șoc, după ce o profesoară de italiană a murit subit, la doar 37 de ani, relatează eBihoreanul.

Este vorba despre Greta Hartstein, mamă a 7 copii, care era internată de câteva zile din cauza unei infecții viro-bacteriene, care i-ar fi agravat o problemă cardiacă.

Martin Miheller, managerul Liceului Don Orione, a declarat marți pentru BIHOREANUL că întreaga comunitate a școlii este în stare de șoc.
 
„O tragedie, altceva nici nu pot să spun. O colegă în vârstă de 37 de ani, mamă a unui copil de 7 ani, iubită de toți elevii ei”, a declarat Miheller.

Profesoara de italiană s-a îmbolnăvit în timpul vacanței de iarnă și, după Anul Nou, a ajuns în spital, la secția de Infecțioase. Colegii știu, din spusele ei, că avea saturația scăzută de oxigen, motiv pentru care avea mască de oxigen, și nu se mai putea ridica din pat. „Nu știam să aibă alte afecțiuni”, a mai spus Miheller.

„Drum bun, colega noastra ... cuvintele sunt de prisos in aceste momente de profunda #tristete ...

Profesor GRETA HARTSTEIN, prea devreme ai plecat dintre noi - de Craciun am colindat impreuna, aici pe pamant ... acum tu canti in ceata #ingerilor lui Dumnezeu, sus in ceruri!

Copiii tai, elevii ti-au adus doldora de scrisori ... si-au pus farame din sufletelele lor curate acolo, ti-au urat "drum bun" si "cuvantari alese" alaturi de bunul Dumnezeu si prietenii ingerasi!

Inimile ne sunt impietrite de durere, mintea inca nu poate procesa disparitia ta, iar intrebarea mereu va ramane: De ce acum? De ce tu? De ce asa?

Bunul Dumnezeu sa te aseze in lumina, cu pace si liniste, iar noua sa ne dea rabdare, acceptare si #trezire ... din nou ne dam seama cat de importanti ne sunt oamenii de alaturi, cat de multa pretuire ar trebui sa le oferim cat sunt inca pe pamant, ce scurta e calatoria noastra in aceasta lume, cat de neasteptata poata fi plecarea ... oare suntem #pregatiti?!

O #intrebare profunda, delicata ... cu multa aplecare spre introspectie, asezare spirituala si accent pe #iubire, #iertare, #acceptare ... sa fim buni si sa ne cinstim unii pe altii, asta ne ramane de facut, clipa urmatoare poate fi a oricaruia dintre noi.

Cu pretuire, recunostinta si profunda durere, noi ... colegii tai, pe pamant si-n vesnicie ... alaturi de conducerea Liceul Don Orione, Oradea 

La buna #revedere ... draga noastra, Greta!”, a transmis conducerea Liceului Don Orione, Oradea
 
 
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană și floare

„Cu adâncă durere în suflet, Comunitatea Evreilor Oradea este alături de familia Hartstein Emeric, membru de bază a comunității! 

În urma pierderii premature și fulgerătoare, ne rugăm pentru odihna sufletească a fiicei Greta.

Dumnezeu să întărească inimile celor îndurerați și să-i ajute să treacă peste această sfâșietoare încercare.
Drum lin spre cer Greta !

Ne vom ruga ca sufletul ei să fie primit în Împărăția lui Dumnezeu!”, a scris Comunitatea Evreilor din Oradea.
 
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană

„Obituary Report

It is with deep sorrow that we inform you that Greta Hartstein passed away 37. in the year, she returned her soul to her maker. His final journey on Earth January 10, 2023 On Tuesday, we will be accompanying from the Bihar Reformed Chapel from 1 p.m. May God's comforting grace be with the grieving family, may the resurrection hope strengthen them in their loss.

We, the members of the choir, say goodbye to our comrade, who died very young, whose place will remain painfully empty. Goodbye Greta, we'll meet in a better world with God”, au scris membrii grupului Bihari Református Egyházközség.

Femeia era evanghelistă, iar soțul ei este evreu.
 
O altă femeie, de doar 44 de ani, din Buzău, a murit subit, la 44 de ani, pe data de 6 ianuarie, în timp ce se afla în drum spre noul loc de muncă din Spania, scrie Reporter Buzoian.
 
Femeia a căzut pur și simplu din picioare, iar medicii sosiți la fața locului nu au mai put să o salveze,

Conform sursei citate, la începutul anului, Mariana Tănase plecase în Spania, unde își găsise un loc de muncă.
 
Potrivit spuselor fiicei sale, tragedia a avut loc în regiunea Cordoba, acolo unde, în timpul unui popas, mama ei a căzut pur și simplu secerată.

Persoanele care erau de față au încercat să îi acorde femeii primul ajutor, însă nici măcar medicii sosiți la fața locului nu au mai putut să o salveze.

„Mama mea a plecat peste hotare, iar prin regiunea Cordoba, la un popas, a căzut pur și simplu din picioare. Au încercat să îi facă resuscitare persoanele care erau pe lângă ea, au sunat și la salvare, au venit și au pus-o la aparate, i-au pus mască de oxigen și restul, dar degeaba. Nu au avut ce să mai dacă, doar să constate decesul…”, a povestit fiica Marianei, Denisa Georgiana Tănase.