ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Polițiștii din Constanța și procurorii DIICOT au destructurat două grupări infracționale care ar fi exploatat sexual mai multe minore și tinere, 14 persoane fiind conduse la audieri, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

La data de 15 decembrie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța și procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Constanța au efectuat 22 de percheziții domiciliare în municipiile Constanța și Medgidia și în orașele Năvodari și Hârșova, care au vizat membrii a două grupări infracționale organizate care ar fi recrutat, cazat și exploatat sexual în folosul lor mai multe minore și tinere.

La activități au participat și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, precum și jandarmi.

Din cercetări a reieșit că, una dintre grupări, formată în anul 2014, ar fi obținut foloase de pe urma practicării prostituției, sub paravanul funcționării legale a unui salon de masaj din municipiul Constanța.

Membrii grupării ar fi postat anunțuri cu oferte de angajări și de masaj, însoțite de numere de telefon de contact și fotografii ale tinerelor în pagina electronică cu anunțuri ale unor cotidiane locale, precum și prin flyere distribuite prin intermediul unor taximetriști.

Concomitent, membrii celei de-a doua grupări ar fi recrutat, transportat, adăpostit și exploatat sexual minore și tinere, folosind în acest scop apartamente închiriate pe raza municipiului Constanța.