ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Două nave ale unor organizații umanitare care au salvat în ultimele zile din Marea Mediterană 484 de migranți așteptau luni permisiunea de a-i debarca în Italia sau în Malta, relatează dpa, citată de Agerpres.

Vasul Ocean Viking al SOS Méditerranée a luat la bord, după 5 operațiuni de salvare, începând de vinerea trecută, 407 migranți. Printre aceștia se află 152 de minori, dintre care 10 cu vârsta sub 5 ani, și 12 gravide. Organizația a declarat că a cerut accesul într-un port atât autorităților italiene, cât și celor malteze.

Alți 77 de migranți se află pe nava Alan Kurdi a organizației germane Sea-Eye. Un purtător de cuvânt al acesteia a relatat că Malta a refuzat să primească vasul, pe motiv că țara este deja supraaglomerată de migranți, și că Italia încă nu a dat un răspuns.

Italia și Malta s-au arătat reticente în ultima perioadă la acordarea permisiunii de acostare în porturi, primind nave cu migranți numai după ce au ajuns la înțelegeri cu alte state membre U.E., dispuse să accepte și ele o parte dintre nou-veniți.