ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Potrivit premierului din Alberta, Jason Kenney, începând de astăzi, provincia sa va renunța la certificatul de vaccinare, informează LifeSiteNews.

"Nu putem rămâne la nesfârșit într-o stare de urgență continuă", a declarat Kenney. "Trebuie să începem să ne vindecăm. Și astfel, Alberta va merge mai departe, dar o vom face cu atenție. Vom face acest lucru cu prudență".

Pe lângă renunțarea la certificatele de vaccinare, va dispărea și obligativitatea purtării măștii pentru elevi și pentru copiii sub 12 ani în spațiile publice închise.

Se așteaptă ca o nouă relaxare a restricțiilor să aibă loc la 1 martie, când majoritatea restricțiilor vor fi ridicate, inclusiv mandatele de utilizare a măștilor pentru publicul larg.

France Soir tocmai a raportat că sunt acum două provincii care au renunțat la certificate: Alberta și Saskatchewan.
 
Se pare că  demonstrațiile constante ale camionagiilor au jucat un rol major în aceste decizii, în ciuda faptului că guvernul de la putere refuză categoric să le discute, relatează publicația franceză.

Purtătorul de cuvânt al Sănătății, David Shepherd, a declarat:

"Știm că premierul și-a accelerat dramatic planurile [de redeschidere] în ultima săptămână, deoarece s-a confruntat cu protestele ilegale de la Coutts".
 
De la începutul lunii februarie, granița Coutts dintre SUA și Canada a fost parțial blocată de camioane, iar traficul a fost semnificativ încetinit. Între lunea și marțea trecută, canadienii au venit călare pentru a-i susține pe camionagii de acolo.