ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În urma unei sesizări primite din partea unui băcăuan pe adresa Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, o echipă de control a CJPC Bacău, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Serviciului de investigare a Criminalității Economice IPJ Bacău, a desfășurat, ieri, un control inopinant la un depozit de alimente de pe raza municipiului. Bacău.  
 
"În momentul în care am intrat în depozitul de alimente, am rămas stupefiați de ceea ce am găsit acolo: 880 kg de alimente congelate (pește, pui, vită, pizza, legume, fructe, produse de patiserie) expirate sau alterate care urmau să ajungă în circuitul comercial, îndeosebi în  resturante și fast food-uri. În fața depozitului era o autoutilitară, staționată de o lună de zile, în plin soare, cu peste o tonă de alimente cu un conținut vizibil puterezit", a declarat Alin Năstasă, comisar șef adj. la Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Bacău, pentru Hotnews.

Sesizată imediat, Direcția Sanitar veterinară și de Siguranța Alimentelor a suspendat, pe loc, autorizația sanitar veterinară a operatorului economic.

Toate alimentele au fost confiscate și distruse. Amenzile contravenționale aplicate de instituțiile băcăuane societății în au fost de 77.000 de lei.