ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Două trenuri care au plecat, duminică din Timișoara cu destinația Mangalia vor ajunge la mare abia marți, după o călătorie care va dura 30 de ore, informează libertatea.ro.

Inundațiile care au lovit în ultima perioadă sud-vestul țării au făcut ca circulația trenurilor care trebuiau să ajungă prin Drobeta Turnu Severin spre mare au fost întoarse din drum spre Lugoj de unde urmau să fie preluați de o altă garnitură, scrie Digi 24. Este vorba despre un tren care a părăsit Gara de Nord din Timișoara duminică, 23 iunie, la ora 17.30, și de un altul care a plecat spre Marea Neagră tot duminică, la ora 19.30. 
 
Oficialii CFR susțin că circulația trenurilor este oprită în județul Mehedinți, iar CFR Infrastructură a dispus plecarea trenurilor de călători pe un alt traseu. „Trenul fost rerutat pe o rută ocolitoare, necesită întoarcerea pe o secțiune mare de traseu, urmându-și apoi traseul spre litoral. CFR Călători a dispus regionalelor să ofere asistență călătorilor din tren în stațiile Simeria, Craiova și Bucuresti. Chiar și Constanța, dacă va mai fi cazul, în momentul sosirii la destinația finală”, a declarat Adrian Vlaicu, purtător de cuvânt CFR Călători, citat de Digi24.ro. ”S-a dat apă, care cum a putut să ia. Nu au dat nimănui individual. Câte un bax de apă la un vagon. În vagonul alăturat sunt 40 de elevi. Un vagon! Au dat un bidon de apă la 40 de elevi. Am încercat să sun la SMURD la Făget, să aducă cineva de mâncare. Între timp am plecat de acolo și nu au reușit să vină. Oamenii sunt foarte agitați. Nimeni nu spune nimic. Dau din umeri, nu sunt nici ei informați. La Făget ne-am oprit iar, a plecat locomotiva, nu avea apă. Au umplut locomotiva cu bidoane de 2 litri de apă. Ne-a spus conductorul”, a declarat unul dintre călători.