Două trenuri care au plecat, duminică din Timișoara cu destinația Mangalia vor ajunge la mare abia marți, după o călătorie care va dura 30 de ore, informează libertatea.ro.

Inundațiile care au lovit în ultima perioadă sud-vestul țării au făcut ca circulația trenurilor care trebuiau să ajungă prin Drobeta Turnu Severin spre mare au fost întoarse din drum spre Lugoj de unde urmau să fie preluați de o altă garnitură, scrie Digi 24. Este vorba despre un tren care a părăsit Gara de Nord din Timișoara duminică, 23 iunie, la ora 17.30, și de un altul care a plecat spre Marea Neagră tot duminică, la ora 19.30. 
 
Oficialii CFR susțin că circulația trenurilor este oprită în județul Mehedinți, iar CFR Infrastructură a dispus plecarea trenurilor de călători pe un alt traseu. „Trenul fost rerutat pe o rută ocolitoare, necesită întoarcerea pe o secțiune mare de traseu, urmându-și apoi traseul spre litoral. CFR Călători a dispus regionalelor să ofere asistență călătorilor din tren în stațiile Simeria, Craiova și Bucuresti. Chiar și Constanța, dacă va mai fi cazul, în momentul sosirii la destinația finală”, a declarat Adrian Vlaicu, purtător de cuvânt CFR Călători, citat de Digi24.ro. ”S-a dat apă, care cum a putut să ia. Nu au dat nimănui individual. Câte un bax de apă la un vagon. În vagonul alăturat sunt 40 de elevi. Un vagon! Au dat un bidon de apă la 40 de elevi. Am încercat să sun la SMURD la Făget, să aducă cineva de mâncare. Între timp am plecat de acolo și nu au reușit să vină. Oamenii sunt foarte agitați. Nimeni nu spune nimic. Dau din umeri, nu sunt nici ei informați. La Făget ne-am oprit iar, a plecat locomotiva, nu avea apă. Au umplut locomotiva cu bidoane de 2 litri de apă. Ne-a spus conductorul”, a declarat unul dintre călători.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews