ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Persoanele rănite, miercuri, în urma ciocnirii a două trenuri în gara Ploiești triaj sunt evaluate medical la fața locului, iar 18 persoane care nu au fost rănite au fost direcționate către sala de așteptare, informează ISU Prahova, conform Agerpres.

„Ambulanțele se deplasează pedestru către locul evenimentului. Toate cele șase victime sunt evaluate medical și 18 nu au nevoie de asistență medicală au fost direcționate către sala de așteptare. S-a realizat un punct de triaj pentru victime. Datele referitoare la victime se pot modifica”, precizează ISU Prahova.
 
Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat că în urma accidentului este puțin probabil să fie pacienți în stare critică, întrucât primele informații arată că victimele sunt rănite ușor. „Intervenția este în dinamică”, a spus Arafat.

„Acum se evaluează, dar așa cum am primele informații, nu cred că va crește în sensul în care să avem pacienți grav sau în stare critică. Sper să nu ajungem acolo. Intervenția este în dinamică, dar din primele informații pe care le avem, se pare că acestea nu sunt rănite grav. Normal că aceste informații pot să se schimbe”, a declarat șeful DSU, la Antena3.

Mai multe echipe de salvare, printre care 20 de ambulanțe, un elicopter, un echipaj de cercetare chimică, biologică, radiologică și nucleară (CBRN), dar și echipaje SMURD și autospeciale de stingere, au fost trimise în stația CFR Ploiești triaj. Imediat după incident au fost anunțate cinci victime, trei călători și doi mecanici. Nicio persoană nu este grav rănită.

Conform IPJ Prahova, un tren marfar se pare că a depășit semnalul de oprire și a intrat în coliziune cu un tren personal care circula pe ruta Ploiești Sud - București. ISU Prahova anunță că trenul de marfă transporta zahăr.

Circulația feroviară este închisă în ambele sensuri București-Ploiești Sud