ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Los Angeles a anunțat miercuri că va solicita dovada vaccinării în baruri, cluburi de noapte, berării, saloane și alte afaceri conexe, arată Epoch Times.

De asemenea, ordinul va solicita dovada vaccinării sau un test COVID-19 negativ pentru evenimentele mari în aer liber, inclusiv pentru meciurile Los Angeles Rams, Chargers și Dodgers, a declarat directorul de sănătate publică al comitatului, Dr. Barbara Ferrer, în fața Consiliului de supraveghere. Doritorii vor trebui să aibă cel puțin o doză de vaccin până la 7 octombrie și să fie complet vaccinați până la 4 noiembrie, a spus ea.

"Aceasta este o cale rezonabilă de urmat care ne va poziționa pentru a fi mai în măsură să spargem ciclul de valuri", a declarat Ferrer în fața consiliului. "Acest ordin modificat al ofițerului de sănătate se aliniază cu nevoia continuă de a reduce riscul de transmitere și de a crește acoperirea vaccinală", a adăugat ea.

În afară de Los Angeles, orașul New York a început luni să implementeze oficial sistemul de pașaport de vaccinare pentru restaurante, baruri, săli de sport și alte facilități. Întreprinderile care nu se conformează sau încalcă ordonanțele orașului pot fi sancționate cu amenzi, a declarat primarul orașului New York, Bill de Blasio.

În California, San Francisco a implementat luna trecută, de asemenea, un mandat privind pașaportul de vaccin pentru unități similare. Provinciile din Canada, precum și Franța, Elveția, Israel și o serie de alte țări au impus ca oamenii să prezinte o dovadă de vaccinare pentru a intra în restaurante, săli de sport, baruri și alte afaceri conexe, ceea ce a atras proteste masive în Europa.
 

De asemenea, mii de protestatari au ieșit luni pe străzile din New York, cerând ca orașul să pună capăt mandatului.

"Ar trebui să ai dreptul de a alege ce faci cu corpul tău", a declarat la miting Ricardo Alexander, profesor de matematică și fizică într-o școală publică.