ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În Singapore și Noua Zeelandă, în ciuda măsurilor foarte stricte încă în vigoare, cazurile de covid au explodat, depășindu-le, pe cap de locuitor, pe cele din Australia, unde regulile au fost relaxate considerabil.

De asemenea, ratele de deces în Noua Zeelandă sunt mai mari decât în Australia, în pofida măsurilor dure impuse. Date distribuite de un profesor specialist în boli infecțioase demonstrează că purtarea măștilor nu are sens. Sunt cele mai recente date prin care pot fi contracarate apelurile de reintroducere de noi măsuri restrictive anti-Covid-19 în Australia.
 
Noua Zeelandă este „vaccinată complet” în procent de peste 80%, conform OurWorldInData iar populația din Singapore a încasat trei doze de ser experimental Covid în procent de 87,9%.
 

După cum arată cele mai recente date, numărul de cazuri de Covid din Singapore și Noua Zeelandă l-a depășit pe cel din Australia, în cel mai recent val Omicron, în ciuda măsurilor ultrastricte privind purtarea măștilor, relatează Daily Mail

Măștile sunt purtate peste tot în aer liber în orașul asiatic dens populat, în timp ce neozeelandezii sunt obligați să le poarte în toate locurile publice interioare, cum sunt centrele comerciale și bibliotecile.

În Australia regulile obligatorii privind măștile au fost abandonate în majoritatea spațiilor interioare, măștile fiind obligatorii doar în mijloacele de transport public și în centrele medicale și de îngrijire a vârstnicilor.

În Noua Zeelandă, din februarie, numărul cazurilor a egalat sau depășit numărul de cazuri din Australia. De asemenea, la începutul lunii martie, rata de decese a depășit rata din Australia pe cap de locuitor, în ciuda faptului că neozeelandezii au avut cele mai dure restricții (de „cod roșu”) privind purtarea măștilor, care au rămas valabile de atunci.
 
 
În Singapore, ratele de deces le depășeau pe cele din Australia între octombrie și Crăciun, scăzând ulterior în aprilie, pentru ca în iulie să crească vertiginos, fiind pe punctul de a le depăși încă o dată pe cele din Australia.

Datele din Singapore au fost distribuite pe Twitter de profesorul Peter Collignon, specialist în boli infecțioase, de la Universitatea Națională din Australia, în timp ce se dezbate cu privire la reintroducerea obligativității purtării măștilor peste tot.

În postare, citată de Daily Mail, distribuită inițial de un rezident din Singapore, se adaugă: „Singapore nu a renunțat niciodată la purtarea obligatorie a măștilor. Măștile sunt obligatorii în interior permanent. Australienii nu prea poartă măști. Să comparăm datele.” Lângă un grafic al statisticilor, postarea adaugă: „[Purtarea măștilor] nu contează”.

Noile cifre apar în contextul în care s-a dezvăluit că vârsta medie a celor care mor de Covid în Australia este acum de 83 de ani, vârstă care coincide cu speranța medie de viață în această țară.

Cel mai recent raport Covid al Departamentului federal de sănătate demontează miturile folosite pentru a determina autoritățile australiene să reintroducă obligativitatea purtării măștii și să continue cu alte restricții (precum izolarea pentru 7 zile). Spitalul St. Vincent din Sydney a declarat că sunt doar „unul sau doi” pacienți în UTI (unitățile de terapie intensivă).

Majoritatea celor care au luat Covid au sub 50 de ani, fiind 3.121.953 de cazuri până acum. Doar 293 de persoane sub 50 de ani au murit din cauza virusului de la începutul pandemiei.

Cele mai multe decese de Covid au fost în rândul bărbaților de peste 70 de ani și al femeilor de peste 80 de ani, reprezentând 7.585 de decese.

De asemenea, noile date statistice au demontat afirmațiile conform cărora varianta Omicron este super-infecțioasă, ratele de infecție rămânând constante pe tot parcursul anului, mai scrie Daily Mail.