ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La emisiunea „Să vorbim despre tine” difuzată joi după-amiază, Pompiliu Diplan de la Starea de Libertate și teologul Mihai Făgădaru au stat de vorbă despre recenta decizie a CEDO privind obligativitatea vaccinării cu dr. Adrian Cacovean și cu Ioana Băcilă. 

„Această decizie a CEDO cu privire la acceptarea posibilității introducerii obligativității vaccinării, despre care în Cehia au fost exonerați de încălcarea drepturilor omului cei care au introdus obligativitatea, practic aruncă în aer toate drepturile omului, regulile de desfășurare a actului medical. Mai este un lucru important: noi ce suferim acuma nu este propriu-zis o vaccinare (Covid), ci este un studiu experimental, ceva care nu mai seamănă cu vaccinurile despre care am învățat pe vremea mea. De fapt, e o manipulare genetică experimentală, e un studiu clinic desfășurat de către noi, de societăți, de cei care au cumpărat vaccinurile pentru ca să aflăm ce? (...) Este și caracterul experimental care se întâmplă acuma. E un experiment, se pare că suntem obligați să fim cobai. Statul contractează propriii-i cetățeni și îi face animale de experiență, porci de Guineea, este inadmisibil asta! Noi vrem să fim tratați ca oameni. În primul rând, să fim informați corect despre efectele adverse și să avem posibilitatea să refuzăm în momentul în care știm că un anumit vaccin... sau poate să mai așteptăm. Oamenii înțeleg că nu se aruncă chiar acum, sunt vreo 10 vaccinuri în studiu, toate vor să pape ceva din banul statului. Să știți că vaccinarea se face din buget, ăștia sunt bani publici, firmele de medicamente accesează practic banul public, banul nostru, și dacă o să ne lăsăm pe mâna lor, o să vedeți că noi n-avem bani suficienți pentru câți vor... sunt acuma câteva mii de vaccinuri care toate dau din coadă ca să acceadă (la banul public - n.r.). Hai să fim înțelepți, nu putem toată societatea să lucreze pentru producătorii de vaccinuri sau pentru producătorii de medicamente și altceva să nu mai existe!”, a pledat dr. Adrian Cacovean.

La rândul ei, Ioana Băcilă a explicat că decizia CEDO privind cazul din Cehia al copilului dat afară de la grădiniță pe motiv de nevaccinare nu pune capăt dezbaterii privind vaccinarea obligatorie, deoarece a fost luată doar din perspectiva dreptului la viață privată și de familie. Or, obligativitatea vaccinării lezează multe alte drepturi ale omului: libertatea religioasă, dreptul de a dispune de tine însuți, dreptul la integritate fizică și corporală ș.a. 

„Părinții aceia într-adevăr s-au plâns că nu li se primesc copiii la grădiniță pentru că nu au fost vaccinați și Curtea a spus că aceasta nu este o reglementare punitivă, ci preventivă, pentru că acei copii, nefiind vaccinați, conform teoriei vaccinale, ar reprezenta un pericol pentru colegii lui (vaccinați ??? - n.red.) și pentru cei mai vulnerabili. Nu cred că s-au luat în calcul dosare sau alte reglementări care privesc vaccinurile. Elimină sub orice formă ideea ca un vaccin să poată avea o reacție adversă severă și nu iau în calcul nici ideea de eșec vaccinal, faptul că nici un vaccin nu are în momentul actual studii dublu orb randomizate, controlate cu placebo, nu iau în calcul nici faptul că anumite vaccinuri atenuate vii ele însele pot reprezenta o sursă de contaminare - sunt foarte multe lucruri care nu s-au luat în calcul și s-a discutat doar din prisma unui singur drept, acela de viață privată și de familie, însă nu s-a discutat din prisma libertăților religioase - pentru că unele persoane au o problemă când un vaccin conține celule fetale umane de la fetuși vii, avortați -, nu s-a luat în considerare dreptul de a dispune de tine însuți, dreptul la integritate fizică și corporală, nu iau în considerare reglementările pe care Tratatul de la Nurnberg și Convenția de la Oviedo le au și care s-au dat într-un anume scop. Vedem, într-adevăr, că această pandemie, per total, impune o dictatură sanita-medicală nemaiîntâlnită. Noi de 4 ani de zile țipăm: vă rugăm, treziți-vă, pentru că libertățile noastre sunt amenințate! Iată că oamenii n-au vrut să ne creadă și a venit acuma lupul și toată lumea se vaită. Acum 4 ani, când legea a fost votată în Senat, oamenii nu au ieșit în stradă așa cum ar fi trebuit. Acum, (schimbarea legislativă - n.r.) s-a făcut pe repede înainte și (politicienii) și-au permis”, a explicat Ioana Băcilă.
 VIDEO: