ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ioana Mihăilă (USR-PLUS), doctoriță la o clinică privată din Oradea și fost secretar de stat în ultima lună de mandat a lui Vlad Voiculescu, a fost nominalizată miercuri ca propunere de Ministru al Sănătății din partea USR-PLUS. Președintele republicii a semnat decretul de numire a ei în funcție.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 21 aprilie 2021, decretul de numire în funcția de membru al Guvernului a doamnei Ioana Mihăilă, ministrul sănătății.

După cum am scris ieri, Ioana Mihăilă este o doctoriță progresistă de clinică privată din Oradea, cu o avere!

 
Ioana Mihăilă este medic endocrinolog. Potrivit declarației de avere, deține împreună cu soțul său o clinică medicală, a candidat la Primăria Oradea și, după cum afirmă, s-a înscris în PLUS încă de la începutul partidului.

În 2020, a încasat 14.400 de lei ca endocrinolog la firma Dermalite SRL, de la care a avut și dividende de 137.000 de lei. Soțul său a încasat 14.400 de lei ca medic specialist radiologie la Osteoprotect SRL, de unde a obținut și dividende în valoare de 382.000 de lei.

Ea deține mai multe terenuri și case în Oradea, are peste 400.000 de lei în conturi și a acordat un împrumut de 20.000 de lei USR în campania electorală. Împreună cu soțul său deține două terenuri intravilane în Oradea. un teren de 500 mp obținut prin donație și o cotă parte într-un apartament din Cluj-Napoca. Are un spațiu comercial de 437 mp obținut tot prin donație în 2015.