ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Medicul Monica Pop, șef de secție în cadrul Spitalului de Urgențe Oftalmologice din București, acuză, într-o postare pe Facebook, neglijarea, în mod strategic, a medicinei de dezastru.  Medicul spune că  în strategia oricarui guvern care pune pe plan superior sănatatea ar trebui să existe o pregătire specială în caz de dezastru, de catastrofă, prin asigurarea de stocuri permanente de medicamente și echipamente medicale.  Asta s-a întâmplat la marele cutremur, au fost de toate, nu a lipsit nimic din cele necesare pt a salva vieți. Și au fost salvate atîtea!”, spune medicul Monica Pop. Întrebându-se de ce nu mai avem producții autohtone și importăm orice.


MEDICINA DE DEZASTRU... Total NEGLIJATĂ STRATEGIC. CÎNDVA NU ERA AȘA!

Dezastrele există de cînd lumea, chiar dacă sint rare ( speram ) si nu trebuie să gasească niciodată un sistem nepregatit. Pregătirea pentru asistența medicală în caz de dezastru, de catastrofă,TREBUIE sa existe in strategia oricarui guvern care pune pe plan superior sănatatea. Din păcate, nu se prea gîndesc cei în cauză la acest aspect desi se știe că în orice moment se poate intîmpla o catastrofă, un cataclism, orice e posibil ( cutremure, pandemii, inundatii grave, etc). Pregatirea constă în existenta unor depozite cu materiale in stoc permanent ( seringi, perfuzoare, material textil, paturi, mese de operatie, substante perfuzabile, sonde, medicamente, etc). Acestea se rulează - cu o perioada inainte de data de expirare, se folosesc in spitale si se înlocuiesc cu altele noi si, tot asa! Asta s-a intimplat la marele cutremur, au fost de toate, nu a lipsit nimic din cele necesare pt a salva vieti. Si au fost salvate atîtea! Existau si rezerve alimentare! Rezervele statului!
UNDE AU DISPARUT?!
DE CE NU SE GINDESTE NIMENI?!
DE CE NU PREA MAI AVEM PRODUCTII AUTOHTONE SI IMPORTAM ORICE??!!,   a scris medicul pe Facebook.