ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O analiză a Dr. Joseph Mercola, tradusă pentru cititorii ActiveNews.

SUMAR DE IDEI

  • Un raport recent prezintă în detaliu un focar de infectare cu varianta Delta a virusului SARS-CoV-2 într-un spital israelian în care 238 dintre cei 248 (96%) pacienți și angajați expuși fuseseră complet vaccinați cu vaccinul cu ARNm de la Pfizer. 
  • Dintre cele 238 persoane complet vaccinate, s-au infectat 39 (16%), iar dintre cele 10 persoane nevaccinate care au fost expuse, s-au infectat 3.
  • În timp ce toți angajații bolnavi s-au recuperat, cinci pacienți infectați au murit și nouă s-au transformat în cazuri grave sau critice. Toate cazurile de deces și cele grave/critice au fost înregistrate la persoane complet vaccinate. Doi pacienți nevaccinați care s-au infectat au avut doar o formă ușoară de boală.
  • Acest focar ne spune că vaccinurile Covid nu pot crea imunitate de turmă. De asemenea, sugerează că persoanele vaccinate pot fi mai predispuse la infecții grave și letale decât cele nevaccinate.
  • Din 41.552 de pacienți spitalizați în SUA, 73% dintre cei nevaccinați, 71% dintre cei parțial vaccinați și 72% dintre cei complet vaccinați au primit un diagnostic de boală de tip Covid (CLI - Covid-19-like illness) în perioada 1 ianuarie 2021 - 22 iunie 2021.
 
Având în vedere că intrăm în cea de-a 10-a lună de injectări Covid, ce putem spune despre eficacitatea acestora? Funcționează? Conform datelor din Israel - care sunt cele mai bune din lume în acest moment, datorită dedicării israelienilor pentru colectarea de date și transparență - se pare că veștile sunt oricum, numai bune nu, iar această afirmație este una profund subestimativă.

Într-un articol publicat pe platforma Substack în data de 3 octombrie 2021, Alex Berenson analizează un raport recent al Eurosurveillance despre un focar de SARS-CoV-2 Delta într-o secție de dializă din Israel. Eurosurveillance este o revistă publicată de Centrele Europene pentru Controlul Bolilor.

Un focar de infecție dintr-un spital dezvăluie ineficiența vaccinurilor Covid

Un pacient neidentificat, aflat pe dializă, s-a prezentat cu febră și tuse la un tratament programat. Pe parcursul a mai multe zile, starea sa a continuat să se deterioreze, dar a rămas în secția de dializă a Centrului Medical Meir.

Măsurile Covid din cadrul spitalului prevăd purtarea în mod curent a echipamentului complet de protecție de către tot personalul secției Covid, incluzând o mască N-95, o vizieră, un halat, mănuși și o cască pentru păr. Și pacienții poartă măști chirurgicale atunci când se află în aceeași cameră cu un alt pacient.

În momentul în care pacientul bolnav a fost testat și diagnosticat cu Covid-19, acesta avea un prag de ciclu PCR (CT) de 13,6, ceea ce înseamnă că avea o încărcătură virală de aproximativ 1 milion de ori mai mare decât o persoană cu o infecție ușoară.

„Această situație ... pune la îndoială ipoteza conform căreia ratele ridicate de vaccinare universală vor duce la imunitate de turmă și vor preveni apariția focarelor de COVID-19... În focarul descris aici, 96,2% din populația expusă a fost vaccinată. ~ Eurosurveillance, 3 octombrie 2021”


Infecția s-a răspândit rapid în rândul pacienților și al personalului, trecând de la secția de dializă la secția Covid-19 și la alte secții. La momentul izbucnirii focarului, 238 dintre cei 248 (96%) pacienți și angajați expuși fuseseră complet vaccinați cu vaccinul cu ARNm de la Pfizer. Dintre cele 238 de persoane complet vaccinate, s-au infectat 39 (16%), la fel ca și 3 dintre cele 10 persoane nevaccinate care au fost expuse.

Rată de vaccinare aproape maximă, fără a se obține imunitate de turmă

În timp ce toți angajații bolnavi s-au recuperat, cinci pacienți infectați au murit și nouă s-au transformat în cazuri grave sau critice. Toate cazurile de deces și cele grave/critice au fost înregistrate la persoane complet vaccinate. Doi pacienți nevaccinați care s-au infectat au avut doar o formă ușoară de boală. După cum au consemnat autorii:

„Rata de atac calculată la nivelul tuturor pacienților și personalului expus a fost de 10,6% (16/151) pentru personal și de 23,7% (23/97) pentru pacienți, în cadrul unei colectivități cu o rată de vaccinare de 96,2% (238 de persoane vaccinate/248 de persoane expuse).”

De asemenea, este probabil ca unele transmiteri să se fi produs între două persoane care, fiecare dintre ele, purtau măști chirurgicale și, într-unul dintre cazuri, au folosit un echipament de protecție individuală complet, inclusiv mască N-95, vizieră, halat și mănuși...

Acest focar nosocomial exemplifică transmisibilitatea ridicată a variantei Delta a SARS-CoV-2 în rândul persoanelor dublu vaccinate și care au purtat mască. Acest fapt sugerează o oarecare scădere a imunității, deși oferă, totuși, protecție persoanelor fără comorbidități...

Această situație ... pune la îndoială ipoteza conform căreia ratele ridicate de vaccinare universală vor duce la imunitate de turmă și vor preveni apariția focarelor de COVID-19...

În focarul descris aici, 96,2% din populația expusă a fost vaccinată. Infecția a avansat rapid (multe cazuri au devenit simptomatice în termen de 2 zile de la expunere), iar încărcătura virală a fost ridicată.

Un alt punct de vedere acceptat este că, atunci când se confruntă cu o posibilă neconcordanță între varianta SARS-CoV-2 și vaccin sau cu o imunitate în scădere, combinația dintre vaccin și masca facială ar trebui să asigure protecția necesară.

Deși o anumită transmitere între membrii personalului ar fi putut avea loc fără măști, toate transmiterile între pacienți și personal au avut loc între persoane care au purtat mască și persoane vaccinate, așa cum s-a întâmplat și în cazul unui focar din Finlanda.”

Acest caz ne arată câteva lucruri importante. În primul rând, chiar și în rândul unei colectivități în care mai mult de 96% sunt persoane complet vaccinate, vor apărea focare de infecție. Asta înseamnă că vaccinurile clar nu creează nici pe departe vreun fel de imunitate de turmă. De fapt, au existat focare chiar și în cadrul unor populații în care rata de vaccinare era de 100%.

În al doilea rând, persoanele nevaccinate care s-au îmbolnăvit au făcut doar forme ușoare, în timp ce persoanele complet vaccinate au suferit toate infecții severe. Cei nevaccinați s-au recuperat fără probleme, în timp ce mai mulți dintre pacienții complet vaccinați au murit.

În al treilea rând, ne spune că măștile, vizierele și mănușile nu oferă mai mult decât un fals sentiment de siguranță. În ansamblu, acest raport este o dovadă că tot ceea ce facem în prezent este o prostie.

Îmbolnăviri de tip Covid în rândul celor vaccinați

În Statele Unite, datele sunt mult mai manipulate, după cum va arăta următoarea secțiune. Studiul în cauză, „Effectiveness of COVID-19 Vaccines in Ambulatory and Inpatient Care Settings” (Eficacitatea vaccinurilor COVID-19 în cadrul serviciilor de îngrijire ambulatorie și spitalicească), a fost publicat la 8 septembrie 2021, în The New England Journal of Medicine.

Cercetătorii au identificat un total de 103.199 de spitalizări între 1 ianuarie 2021 și 22 iunie 2021. Dintre acestea, 41.552 au îndeplinit criteriile de includere în studiu (numărul real este de fapt 41.159, deoarece există o eroare matematică). Pacienții incluși aveau 50 de ani sau mai mult și aveau „boală asemănătoare cu COVID” (CLI), definită ca simptome COVID și un test PCR pozitiv.

Au fost excluse spitalizările care nu îndeplineau criteriile studiului: pacienții cu vârsta mai mică de 50 de ani, pacienții fără istoric de vaccinare, pacienții cu internări repetate, pacienții care nu aveau rezultate ale testului COVID și cei care primiseră a doua doză de injecție cu ARNm (sau prima și singura doză necesară de vaccin Janssen) în ultimele 14 zile și, prin urmare, nu au fost considerați complet vaccinați.

Excluderea persoanelor care au primit vaccinul în termen de 14 zile de la spitalizare este mai mult decât regretabilă și este menită să creeze o dezinformare reală și rezultate frauduloase în favoarea vaccinului. Cercetătorii au stabilit că există un risc crescut de infecție în primele 14 zile, deoarece nu se atinge încă un nivel adecvat de anticorpi.

Un studiu suedez postat la 21 aprilie 2021 a constatat că „eficacitatea estimată a vaccinului în prevenirea infecției la ≥7 zile după a doua doză a fost de 86%, dar numai de 42% la ≥14 zile după o singură doză”. În timp ce eficacitatea maximă nu este atinsă decât după 14 zile, de ce nu ar trebui să conteze spitalizările care au loc în acest interval de două săptămâni?

Potrivit raportului din The New England Journal of Medicine, eficacitatea injecțiilor cu ARNm împotriva infecției SARS-CoV-2 confirmate în laborator, la 14 sau mai multe zile după injectare, a fost în medie de 89%. Eficacitatea în rândul persoanelor de 85 de ani și mai în vârstă, a celor cu afecțiuni medicale cronice, precum și a adulților de culoare și hispanici, a variat între 81% și 95%.

Eficacitatea „vaccinului” Janssen împotriva infecțiilor confirmate în laborator care au dus la spitalizare a fost de 68% și de 73% împotriva infecțiilor care au necesitat îngrijiri de urgență. Asta sună destul de bine, dar nu spune întreaga poveste.

Aprofundarea datelor

Într-o discuție pe Twitter, Ben M. a verificat de două ori și a recalculat eficacitatea vaccinului, luând în considerare toate internările cu un diagnostic de boală de tip Covid (CLI), nu doar cele în care pacientul fusese vaccinat cu cel puțin 14 zile înainte. Când a adăugat acei pacienți excluși anterior, Ben M. a ajuns la o rată de eficacitate a vaccinului de 13%.

De asemenea, el a descoperit că, dacă ne uităm la numărul de persoane care au avut, de fapt, un cod de diagnostic clinic CLI printre cei 41.552 de pacienți incluși, rata de diagnosticare între cei nevaccinați, cei parțial vaccinați și cei complet vaccinați a fost aproape identică: 73% pentru cei nevaccinați, 71% pentru cei parțial vaccinați și 72% pentru cei complet vaccinați.

Aici devine interesant. Când analizați rata de CLI și adăugați rata de teste PCR pozitive, dintr-o dată, diferențele dintre grupuri devin clare. Doar 2% dintre cei complet vaccinați au avut un test PCR pozitiv, comparativ cu 6% dintre cei parțial vaccinați și 18% dintre cei nevaccinați.


Ben M. speculează că pacienții vaccinați ar putea fi testați mai puțin frecvent (cu 12,5% mai puțin frecvent, mai exact), sau pacienții nevaccinați sunt testați mai frecvent (cu 11% mai frecvent decât cei vaccinați). Dar ar putea exista și o altă explicație. Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor din SUA au, de fapt, două seturi diferite de criterii de testare, în funcție de statutul de vaccinare al pacientului.

Persoanele complet vaccinate suspecte de a fi contractat Covid-19 trebuie să fie testate folosind un CT de 28 sau mai puțin, în timp ce pacienții nevaccinați trebuie să fie testați folosind un CT de 40.

S-a demonstrat că orice valoare mai mare de 35 CT produce 97% de rezultate fals pozitive, astfel încât aceste orientări tendențioase privind testarea garantează practic că pacienții vaccinați au mai multe șanse de a obține un rezultat negativ, în timp ce pacienții nevaccinați au mai multe șanse de a obține un rezultat fals pozitiv.

Persoanele parțial vaccinate sunt cele mai simptomatice pentru CLI

Mai mult, când Ben M. a analizat doar simptomele, a constatat că cei parțial vaccinați sunt cei mai simptomatici pentru CLI (29,2%), urmați de cei complet vaccinați (28,1%) și apoi de cei nevaccinați (27,4%).

Când a recalculat apoi eficacitatea vaccinului bazându-se doar pe CLI simptomatice (adică, cu sau fără un test pozitiv), aceasta a ieșit din nou negativă: -6% la cei parțial vaccinați și -3% la cei complet vaccinați. După cum a remarcat Ben M. „acest lucru înseamnă că, în ciuda vaccinării împotriva Covid-19, oamenii par să se îmbolnăvească și să fie spitalizați la fel de mult (dacă nu chiar mai mult!), ca înainte?!”

El oferă o serie întreagă de imagini utile în conversația sa de pe Twitter, așa că, pentru a avea o idee mai clară, vă recomand să citiți și să vă uitați la toate graficele furnizate. 

Pe scurt, ceea ce a descoperit Ben M. este că:

-Rata de admitere, diagnosticare și simptome specifice CLI sunt aproape identice între cei nevaccinați și cei vaccinați, deci nu există niciun indiciu că vaccinul Covid reduce CLI.

-Excluderile de eșantioane denaturează datele, făcând ca vaccinurile Covid să pară mai eficiente.

-Dintre spitalizările incluse pentru CLI, 53% au fost ale unor pacienți parțial sau total vaccinați, comparativ cu 47% nevaccinați.

La 15 iunie 2021, 48,7% dintre americani erau complet vaccinați, astfel încât distribuția persoanelor nevaccinate și complet vaccinate care au fost internate în spital ar fi trebuit să fie aproape 50/50 până la 22 iunie 2021, care a fost data limită în acest studiu.

Rata celor parțial vaccinați a avut o tendință de creștere cu aproximativ 8% până la 10%, ceea ce ar plasa raportul dintre cei vaccinați și cei nevaccinați la aproximativ 60/40. Dacă presupunem că numărul persoanelor vaccinate cu vârsta de peste 50 de ani a fost același cu cel al persoanelor nevaccinate, sau doar puțin mai mare, faptul că 53% dintre cazurile de CLI au fost ale unor persoane vaccinate și 47% ale unor persoane nevaccinate sugerează că rata de CLI este aproape identică indiferent de statutul de vaccinare.

-Pentru a afla de ce persoanele vaccinate dezvoltă CLI la aceeași rată ca și cele nevaccinate, avem nevoie de date privind spitalizarea și decesele din toate cauzele în funcție de statutul de vaccinare, dar, deși CDC a recunoscut față de Ben M. că deține aceste date, a refuzat cererea sa de obținere a acestora în baza Legii privind libertatea de informare.

Nu există nici o corelație între ratele de vaccinare și cazurile de Covid

În știri conexe, Blaze Media a raportat recent concluziile cercetătorilor de la Harvard, care au descoperit că nu există „absolut nici o corelație între ratele de vaccinare și cazurile de Covid la nivel global”.12 Titlul lucrării vă spune cam toată povestea și tot ce trebuie să știți: „Creșterea numărului de cazuri de Covid-19 nu are nici o legătură cu nivelurile de vaccinare în 68 de țări și 2.947 de comitate din Statele Unite”. (...)