ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Medicul Mihaela Secară a afirmat că epidemia, în momentul de față, în România, este ca și încheiată și, prin urmare, masca nu ar mai trebui să fie o necesitate, potrivit Ziarului Național.
 
”Aici este problema pe care ei nu o înțeleg, că virusul se transmite doar în spații mici, închise și neaerisite, în care concentrația de virus este suficient de mare ca să poată determina îmbolnăvirea, și trebuie timp îndelungat sau repetat petrecut în spațiul respectiv”.

”Trebuie ridicată măsura obligativității purtării măștii în spații închise, pentru că lumea nu mai suportă, este foarte cald și nu își mai are rostul, nu l-a avut nici înainte, pentru că, repet, nu s-a înțeles cum se transmite virusul. Orice măsură trebuie să aibă legătură cu modul în care se transmite. Atâta timp cât nu acesta este modul în care se transmite, nu avem o măsură care are legătură cu transmiterea. Până când autoritățile nu vor înțelege că nu se transmite în aceste spații, nu ai cum să explici. Trebuie să pleci de la o observație medicală clară și făcută cu tot discernământul și cu toată lipsa de interes pentru un scop sau altul”, a continuat Secară.
 
Ca argument, medicul a relatat că în jur de 6-7 milioane de români au dezvoltat deja un răspuns imun la Covid
 
”În cazul vaccinaților, să știți că și dintre ei, dacă nu o jumătate, hai să zicem o treime, deja au făcut ei boala și au și ei un răspuns imun complex. Se poate întâmpla, la un moment dat, să apară o variantă, ca și la gripă, care totuși are niște caracteristici care diferă mai mult, s-ar putea să mai existe niște simptome ușoare de viroză respiratorie”
 
Secară a mai afirmat că sistemul statistic este folosit în mod greșit:
 
”Nu a fost corect să vină cu o lege care să spună că este obligatoriu să declari că pacientul a murit de Covid. Medicul trebuia lăsat să-și facă meseria lui cum și-a făcut-o și până acum, el știe cel mai bine care este cauza decesului. Dacă ar fi lăsat medicii să spună cauza reală a decesului atunci ar fi văzut exact numărul de decese Covid și am fi avut o viziune foarte clară asupra mortalității în această boală. Dacă manipulăm datele de intrare, toate măsurile pe care le vom lua vor fi greșite”.