ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dr. Mihaela Secară a declarat colegilor de la Național că toată lumea va trebui să treacă prin Covid și că este foarte important ca sistemul imunitar să fie antrenat cu virusul. 

”În acest moment se vede că persoanele care au trecut prin boală fac față la variantele antigenice, iar persoanele care nu au trecut prin boală, și mai ales cele care au avut parte de măsuri restrictive excesive, au un răspuns mai slab al sistemului imunitar (...) Toată lumea va intra în contact cu virusul la un moment dat, nimeni nu va scăpa de Covid, oricâte lockdown-uri faci. În momentul în care noi credem că vom feri pe cineva până la sfârșitul secolului de întâlnirea cu virusul greșim. Important este ca la momentul întâlnirii persoana să fie pregătită, cu un sistem imunitar competent, pe care îl poate avea în sezonul cald sau printr-un mod de viață echilibrat și sănătos, din toate punctele de vedere”, a declarat Secară.

Medicul a mai precizat că ”Noi, românii, ca și bulgarii, de altfel, avem o reacție mai bună pentru că trecem de la frig la cald relativ des și avem această variație de temperatură, uneori în același sezon, de la o zi la alta, suficient de mare ca să antreneze sistemul imunitar. În plus, noi avem pe capul nostru foarte multe virusuri respiratorii care s-au adunat de-a lungul timpului și ne-am obișnuit cu ele. Avem imunitate încrucișată de la unul la altul și un răspuns mai bun în fața Covid”.
 
Continuarea poate fi citită AICI