ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Spitalul Clinic Sfânta Maria din Capitală a efectuat cu succes al 10-lea transplant pulmonar, acesta fiind primul transplant post pandemie, a anunțat un comunicat de presă al managerului spitalului, prof. dr. Narcis Copcă.

El făcut un apel către Guvern, de a găsi împreună rapid soluția pentru demararea Centrului de transplant multiorgan-proiect matur, cel mai avansat din cele aprobate în PNNR, conform Agerpres.

"Spitalul Clinic "Sfânta Maria" a efectuat cu succes al 10-lea transplant pulmonar - primul post pandemie. Facem un apel susținut către Guvernul României de a găsi împreună rapid soluția pentru demararea Centrului de transplant multiorgan-proiect matur, cel mai avansat din cele aprobate în PNNR - Importanța unui Centru care realizează simultan orice tip de transplant de organ este atât medicală dar este unică în Estul Europei prin complexitatea și dedicarea unei echipe", a precizat Narcis Copcă, potrivit comunicatului de presă.

Reamintim că neterminatul fiu de turnător al Securității Vlad Voiculescu, sinistrul ministrul USR al Sănătății, se dădea peste cap pentru a interzice transplantul pulmonar la Spitalul „Sfânta Maria” din București. Voiculescu, a cărui meserie de bază este învăluită într-o necunoscută, la fel ca și studiile lor, a vrut să pună la pământ sistemul de transplant românesc și, eventual, să bage după gratii cât mai mulți manageri de spitale, acuzau medicii de top din România.

Care este motivul pentru care transplantul a întâmpinat atâtea probleme, atâtea obstrucții? Opinia doctorului Copcă este aceea că totul se reduce la bani.

„Statul român a plătit 250 de milioane de euro către țările din Uniunea Europeană, iar comisionul societăților care-i trimit pe acești pacienți în străinătate pentru diferite tratamente și operații, variază între 10 și 20%. Este verificabil acest fapt. Domeniul transplantului este o vacă foarte bună de muls. Fac precizarea că am fost sprijiniți de toți miniștrii Sănătății, cu o singură excepție: Vlad Voiculescu”, a declarat pentru Q Magazine, chirurgul Narcis Copcă.

Așa cum relata și EVZ, Dr. Narcis Copcă, managerul Spitalului Clinic „Sfânta Maria” din Capitală, șeful programului de transplant pulmonar, a reușit să-l reducă la tăcere pe Vlad Voiculescu, activist înverșunat, zdrobindu-i afirmația cum că transplantul pulmonar nu se va efectua niciodată în România, cu atât mai mult în unitatea medicală mai sus amintită.

Dovada și acum.