ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dr. Oana Mihaela Secară a declarat colegilor de la Ziarul Național că relaxarea măsurilor de restricție nu ar trebui să depindă de vaccinare, întrucât imunitatea generală este deja la un nivel ridicat. Astfel, medicul susține ridicarea totală a restricțiilor în sezonul cald. 

”Nu trebuie să existe cifre de vaccinare, deja imunitatea generală este la un nivel ridicat și atunci nu prea are rost să forțăm vaccinarea în această direcție. Una este că persoanele doresc să se vaccineze, dar dacă oamenii nu doresc nu trebuie să forțăm punând o țintă de vaccinare. Pentru că gândirea asta nu ține cont de comportamentul natural al virusului, de comportamentul natural al organismului și de aceste adevăruri medicale legate de imunizare. Este evident că cei care gestionează pandemia și vaccinarea știu aceste lucruri. După ce au fost făcute toate aceste acțiuni și campanii nu cred că mai există cineva care își dorea foarte mult să se vaccineze și nu a făcut acest lucru”.

”În noiembrie a scăzut deja pragul de apărare, prima redută de apărare și au apărut acele cazuri. Dacă anul trecut în sezonul cald oamenii ar fi fost lăsați să ducă o viață normală probabil că s-ar fi imunizat cu un preț mai mic, adică nu ar fi ajuns până în toamnă atâtea persoane care nu aveau imunitatea formată. Același lucru este foarte important și acum, de aceea am spus că este important ca măsurile de relaxare să nu aibă legătură nici cu ținta de vaccinare, nici cu certificatele verzi, ci măsurile de relaxare trebuie să fie implementate cât mai repede, pentru ca populația în acest sezon cald să dobândească imunitatea care îi va proteja în sezonul rece”, a mai declarat Secară.

Medicul a mai declarat că poprul român este mai obișnuit cu virusurile respiratorii, decât celelalte popoare europene, datorită climei favorabile : ”Din acest motiv sistemul nostru imunitar recunoaște multe virusuri și recunoaște chiar și componente din acest nou coronavirus. Există o mare parte din populație care l-a recunoscut, chiar dacă virusul era schimbat în multe privințe, însă anumite componente le-a recunoscut și imunitatea celulară a reacționat. De aceea sunt unii care nu au avut nicio problemă, nici măcar nu au sesizat că s-au întâlnit cu noul coronavirus”.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews