ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Medicul Răzvan Constantinescu, singurul care a cutezat să conteste practica abuzivă a UMF Iași de a condiționa prezența la examene de testare sau vaccinare Covid, a compărut astăzi în fața Colegiului Medicilor din Iași. După cum a anunțat chiar el pe Facebook, motivele au fost următoarele: 

„... voi compărea în fața Colegiului Medicilor Iași pentru a încerca să-mi „dovedesc nevinovăția” (c-așa-i în democrație). Nu sunt acuzat de malpraxis, ci este vorba de delictul de opinie. Nu e o singură speță, ci patru deodată, se vor judeca simultan:

1. Afirmații de natură a aduce prejudicii de imagine corpului medical și care pot trezi (sic!) neîncrederea pacientului față de medici – reclamații (nenominale) și autosesizare a Biroului Executiv al Consiliului Național al Colegiului Medicilor din România – 23.02.2021. Nu sunt precizate care exact sunt acele afirmații.

2. Interviul acordat de mine domnului Pompiliu Diplan (01.06.2020), considerat „revoltător” în opinia domnului Prof. Dr. Mircea Onofriescu – reclamație a domniei sale în data de 23.06.2020 - VIDEO MAI JOS.

3. Afirmația mea „În DSP-uri lucrează cei mai proști dintre medici” – sesizare a CMR Iași către Biroul Executiv al Consiliului Național al Colegiului Medicilor din România  – 05.08.2020.

4. Asumarea și semnarea petiției ”Medicii români nu mai tolerează aberațiile Guvernului! Încetați starea de teroare!” – autosesizare CMR Iași – 14.04.2021”, a scris dr. Răzvan Constantinescu, ieri, pe Facebook.

El a revenit astăzi pentru a anunța că UMF Iași, prin Comisia de Etică, l-a sancționat cu avertisment scris pentru că a criticat decizia instituției de a condiționa prezența la examene de testare sau vaccinare Covid. O sancțiune pe care, deși simbolică, medicul anunță că o va contesta, întrucât o consideră nedreaptă.

„FAPT CONFIRMAT: DENIGRAREA S-A PRODUS

Tocmai am primit decizia în unanimitate (deși niciun membru nu a spus/întrebat nimic pe parcursul audierii) a Comisiei de etică: sunt vinovat pentru faptele săvârșite. 
De data asta nu-mi mai este rușine, ci sunt mândru de instituția în care lucrez. A manifestat fermitate și curaj împotriva celor care încalcă etica profesională. 
Decizia va fi contestată”, a anunțat dr. Răzvan Constantinescu, marți, pe Facebook
 

Dacă ne-am lămurit ce concluzie a avut în privința lui Comisia de Etică a UMF Iași, să vedem ce s-a întâmplat astăzi la Colegiul Medicilor din Iași:
 
„...Eu am avut toată viața un noroc uriaș. Norocul ăsta a fost facilitat de cei care m-au învățat lucruri. De asta eu cred că în programa școlară nu ore de educație sexuală ar trebui introduse, ar trebui introduse ore de demnitate, de conștiință, de importanța valorilor naționale, de spiritualitate: pentru că aceea e vârsta - gimnaziul - în care se formează caractere!

Și, revenind la ședința de astăzi: Au fost foarte puțini membri, mi s-a motivat faptul că (unii) sunt printre reclamanți și au trebuit să se recuze, astfel încât eu am vorbit în fața a 5 oameni - foarte drăguți, de altfel, și foarte cooperanți. Am explicat chiar și unele aspecte de politică sanitară, acțiuni de prevenire. În parte au fost de acord, în parte, nu. 

Am subliniat faptul că obiectul acestei comisii nu poate fi vreodată - eu am funcționat 8 ani în comisia asta - anchetarea vreunui medic pentru că a avut o opinie. 

Astfel încât s-a încheiat sub auspicii foarte bune ședința, deși cu nuanțe un pic mai contondente la un moment dat, însă am experiența negativă de la Comisia de Etică (a UMF Iași - n.red.), unde n-au scos o vorbă. Aici am vorbit, m-au contrazis, m-au atacat colegial. Acolo, au stat statui și verdictul - unanimitate contra mea. Și, atunci, eu ce speranțe să am? Sigur că aici este frica: nu-mi pot permite să mă afișez că aș fi de acord cu dr. Constantinescu, dar nici măcar nu mă abțin, ridic mâna sus, votez să fie sancționat, pentru că mă vede colegul și mă dă în gât la organul de partid. 

Eu sunt extrem de obosit după lucrurile astea și vă rog să mă iertați dacă nu mai sunt așa de comunicativ precum mă cunoșteați. V-am povestit pe scurt despre ce este vorba. Nu mă clintesc!”, a declarat marți dr. Răzvan Constantinescu la ieșirea de la Colegiul Medicilor din Iași, în aplauzele zecilor de susținători care au răspuns apelului făcut de Starea de Libertate. Puteți urmări întreaga manifestație de susținere a lui mai jos:

 
Medicul Răzvan Constantinescu s-a făcut remarcat mai întâi în starea de urgență din 2020, prin participarea la un interviu cu Pompiliu Diplan, unde a demascat toată politica făcută pe seama pandemiei. La momentul respectiv, filmul documentar, distribuit masiv pe social media, a făcut să se clatine din temelii monolitul dictaturii arafatiene. Bineînțeles că, deși în România cenzura de orice fel este interzisă prin Constituție, acel film a fost aprig cenzurat pe YouTube și Facebook, constituind și motivul unor reclamații și cercetări ulterioare la adresa doctorului Constantinescu. Îl puteți (re)vedea mai jos, pe canalul de Rumble al ActiveNews: