ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doctorul Răzvan Constantinescu atrage atenția că la Colegiul Medicilor s-a declanșat o adevărată isterie în urma publicării Apelului a peste 60 de medici români care denunță starea de teroare pandemică și cer revenirea la normalitate. Pe de o parte, medicii sunt amenințați că vor fi cercetați disciplinar și ar putea să-și piardă dreptul de liberă practică, opinia lor fiind considerată, în cel mai tovărășesc mod, „instigare la încălcarea normelor medicale larg acceptate (sic!) de comunitatea științifică”, iar pe de altă parte se acreditează ideea că unii dintre cei care au semnat apelul de fapt au fost puși pe listă fără a avea habar de acest lucru. Dr. Constantinescu anunță totodată că nu se va grăbi să răspundă citației în regim de urgență emise de Dr. Coriu. „Am primit astăzi citație de la Colegiul Medicilor. Anul ăsta, nu cred că am timp să mă duc. Doar dacă se televizează, să poată vedea cetățenii explicațiile pe care le dau.”, afirmă cunoscutul medic.

„RADIO EREVAN: „Nu s-a retras, ci susține”

Grav nu mi se pare că minte căprarul Radu Tudor, ci că minte președintele CMR, domnul profesor Daniel Coriu:

„Există cel puțin o persoană, respectiv domnul prof. dr. Ioan Cordoș, care a fost contactat de reprezentanții CMR, iar prof. dr. Ioan Cordoș ne-a precizat că nu știa de existența acestui document și că nu a semnat o astfel de scrisoare. Aceasta situație poate să sugereze un text provocator, care conține ingredientele unui material de tip „fake news”. 

În cazul acelor medici care nu respectă normele medicale larg acceptate de comunitatea științifică medicală și afectează, prin declarațiile lor, sănătatea publică, prin instigare la încălcarea lor, vor fi identificați si cercetați în cadrul comisiilor de disciplină ale CMR, putându-se ajunge până la ridicarea dreptului de a profesa”.”, a reprodus dr. Răzvan Constantinescu, luni, pe Facebook, minciuna răspândită în spațiul public de președintele Colegiului Medicilor, Daniel Coriu.

El a citat în postarea sa un articol publicat de Medicaltv.info, potrivit căruia dr. Ioan Cordoș recunoaște că a semnat apelul celor 60 de medici și își explică punctul de vedere:

Prof. Dr. Ioan Cordoș a explicat pe larg, într-o intervenție la postul Antena 3, că este de acord cu aproape toate punctele expuse în controversata scrisoare a medicilor către președintele Klaus Iohannis și  către Guvern și că a semnat documentul în cauză. Mai mult, medicul a acuzat că tot ce se întâmplă de mai bine de 1 an este, din punctul dumnealui de vedere, o propagandă, și că purtatul măștii în aer liber este o măsură absurdă, care nu a făcut decât să crească numărul infectărilor.

Prof. Dr. Ioan Cordoș consideră că  scrisoarea deschisă către autorități este un gest normal, democratic și civilizat de a atrage atenția atunci când ceva nu este în regulă, mai ales când acel lucru este în defavoarea întregii populații sau a unei nații.

„Sunt foarte mulți medici care sunt situați la opusul punctului nostru de vedere, nu numai al meu, pentru că, să zic, sunt de acord cu aproape toate punctele puse acolo pe tapet, în scrisoarea deschisă, și consider, pentru început, că este un gest firesc, democratic și civilizat de a atrage atenția asupra unor lucruri care au dus la neplăcerea mai multor persoane, pacienți, cum vreți să îi numiți. În primul rând, tot acest , cum să îi spun… eu îi spun propagandă, începută în Martie anul trecut și continuată acerb prin toate mijloacele media nu a făcut bine psihicului și psihologiei pacienților. ” 

MASCA DE PROTECȚIE, O MĂSURĂ ABSURDĂ CARE A DUS DOAR LA CREȘTEREA NUMĂRULUI DE INFECTĂRI

„Haideți să facem o mică socoteală aritmetică, nu matematică, aritmetică. În perioada de urgență a anului trecut, când nu se purtau măști decât în locuri închise, apropos de mască. Numărul de cazuri era 200-300, uitați-vă la statisticle actuale. Astăzi, când masca se poartă inclusiv în parc, ABSURD, avem de-a face cu 6 mii de infectări pe zi, și-așa mai departe. Deci, orice om cu oleacă de glagore în cap își pune problema „La ce a ajutat această mască?” A, la creșterea numărului de cazuri! Bun! O mai purtăm ? Dacă o purtăm, o purtăm conform normelor ? Sau o purtăm până ea se scămoșează și devine neagră ? Sau luăm de la coșul de gunoi, cum am văzut om luând de la coșul de gunoi și punând-o la nas?”, mai afirmă prof. dr. Ioan Cordoș.

 
 
Reamintim că ActiveNews a primit la redacție un Comunicat al unui grup important de medici români care își asumă cu responsabilitate afirmații grele despre actuala stare de teroare din România. Aceștia le cer autorităților, printre altele, eliminarea obligativității purtării măștilor, a monitorizării temperaturii și a interdicțiilor aberante de circulație, care îngrădesc de altfel un drept fundamental al omului, a manipulărilor în masă prin introducerea de psihoze colective cât și a încetării promovării vaccinurilor Covid. Citiți Apelul AICI