ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Am fost rugat să fac speculații cu privire la stopul cardiac suferit de Damar Hamlin. În primul rând, cred cu adevărat că este esențial să le oferim medicilor și antrenorilor săi spațiul necesar pentru a lucra în mod profesionist: trebuie să le permitem să facă testele, diagnosticele și orice proceduri care trebuie efectuate în afara privirii mass-media corporatiste și a „medicilor” de fotoliu de pe internet.
 
Nu vom obține detaliile pe care le-am dori în momentul în care ne-am dori, și așa stau lucrurile. Mass-media corporatistă și ciclul de știri sunt monștri și se hrănesc cu acest tip de povești și controverse, care generează clicuri, vizualizări, like-uri și venituri. "Dacă sângerează, duce". Haideți să nu intrăm în acest joc, vă rog. Medicina (și diagnosticul patologic) nu funcționează prin comitet sau prin edictul presei, iar medicii nu au nevoie de stresul presei pe spatele lor, cerând comentarii imediate.

De asemenea, familia sa merită intimitate. Știu cum este ca presa și publicul să creadă că sunt îndreptățiți să afle despre fiecare aspect al vieții unei persoane publice. Să fii pus sub microscop. Din aceste motive, m-am abținut să fac comentarii pe rețelele de socializare până astăzi.

Cu toate acestea, presa și medicii de fotoliu din social media fiind ceea ce sunt - forțele pro și contra care susțin că această leziune este (sau nu este) legată de vaccin nu se vor opri doar pentru că așa este corect să facă. Sunt hăituit pentru ceea ce cred și pentru ceea ce este opinia mea clinică (nu am una, tânărul domn nu este pacientul meu). Dar, cu toate acestea, răspunsul meu "așteptăm să vedem ce spun medicii lui" nu se potrivește cu mulți dintre cei care caută în mod constant o ocazie de a acuza de păcatul defăimător al "opoziției controlate".

Urmărind cum se desfășoară toate acestea în mass-media și online, am câteva gânduri.
 
În primul rând, cred că este iresponsabil din partea presei sponsorizate de stat să declare că acest lucru nu s-a datorat, într-o anumită măsură, unei leziuni provocate de un vaccin, atât de devreme în joc. Pentru că noi nu știm, nimeni nu știe - nici măcar medicii lui. Presupun că presupunerea că a fost vaccinat și a primit un stimulent este probabil o deducție rezonabilă, având în vedere că politica echipei sale este de a respecta în proporție de 100% mandatele de vaccinare COVID. Presa corporatistă care intervine și încearcă să distorsioneze opinia publică este o mișcare josnică, dar tipică. Mai ales atunci când aceste încercări sunt atât o armare puternică, cât și un atac la adresa "adversarului" lor, folosind în același timp ca armă rănirea tragică a unui tânăr.

Trebuie să existe o cale mai bună. Dar, în acest moment, acest lucru pare să facă parte din modelul de afaceri. Generarea de profit de pe urma suferinței altora. Stârniți indignarea, promovați frica.

Testele de laborator trebuie încă efectuate, datele trebuie colectate și analizate.

Diagnostic, prognostic și tratament. Acest lucru este pe primul loc. Dreptul la intimitate este în continuare primordial. Prin urmare, vă rog, trebuie să așteptăm cu toții. Ceea ce putem face - și știu că sună banal, este să îi trimitem urări de bine și rugăciuni. La orice Dumnezeu la care vă rugați - care, desigur, este de fapt același Dumnezeu. Să respirăm adânc în mod colectiv și să ne gândim la viața umană implicată.

Gândindu-mă bine, voi adopta o abordare diferită în ceea ce privește modul în care pot ajuta această situație. Cum să aduc o mică contribuție pozitivă. Au existat multe speculații, dar nu și multă educație. Așadar, astăzi îmi pun pentru un moment pălăria de "educator".

Prietenii mei Edward Dowd și Gavin de Becker au scris o carte excelentă care documentează modelul oamenilor care mor subit. Tiparul miocarditei la bărbații tineri după vaccinare este reproductibil și cunoscut. Prevalența miocarditei clinice după vaccinare la bărbații tineri este de aproximativ 1/3000 - cu o mare variabilitate între studii. Un studiu din Thailanda a arătat rate extrem de ridicate de leziuni subclinice la bărbații tineri. Rezultatele pe termen lung ale vaccinului nu sunt cunoscute în aceste cohorte. Mortalitatea la cinci ani (inclusiv moartea subită) după miocardita clinică nu este absolut deloc banală. S-ar putea spera ca sportivii de elită care trebuie să fie vaccinați să fie monitorizați de către medicii lor pentru a detecta semnele de miocardită subclinică și clinică. În caz contrar, aceștia ar putea fi expuși riscului unor consecințe juridice și al revizuirii comisiei medicale.

Acestea fiind spuse, există un motiv întemeiat pentru a specula că și Commotio Cordis ar fi putut fi evenimentul cheie și, în opinia mea, există, de asemenea, o probabilitate (puternică?) ca înainte de eveniment să fi existat o afecțiune cardiacă preexistentă sau o afecțiune cardiacă.

Commotio Cordis înseamnă în latină "agitație a inimii". Commotio Cordis se referă la momentul în care are loc un eveniment neobișnuit prin care un impact fizic ușor sau moderat sau o lovitură în piept lovește inima într-un anumit moment al bătăilor inimii. Acest lucru declanșează un atac de cord brusc și adesea fatal.

Commotio Cordis se referă la moartea aritmică bruscă provocată de un impact slab/ușor asupra peretelui toracic.  Commotio Cordis se întâlnește mai ales la sportivii cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani care practică sporturi cu proiectile, cum ar fi mingile de baseball, pucurile de hochei sau mingile de lacrosse.  Aceste proiectile îi pot lovi pe sportivi în mijlocul pieptului cu un impact redus, dar suficient pentru a determina intrarea inimii în aritmie. Artele marțiale sunt un sport în care o lovitură de mână poate, de asemenea, să provoace schimbarea ritmului inimii.  Fără resuscitare și defibrilare imediată, prognosticul Commotio Cordis nu este foarte bun.  Această afecțiune este extrem de periculoasă, cu supraviețuire rară.
 



10.1001/jama.287.9.1142) are un rezumat excelent. Vă rugăm să țineți cont de faptul că acest studiu este vechi de douăzeci de ani.

Rezultate Dintre cele 128 de cazuri confirmate, 122 (95%) au fost la bărbați, iar vârsta medie (SD) a fost de 13,6 (8,2) ani (mediana, 14 ani; intervalul, 3 luni până la 45 de ani); doar 28 (22%) de cazuri au avut vârsta de 18 ani sau mai mult. Evenimentele de commotio cordis au avut loc cel mai frecvent în timpul evenimentelor sportive organizate (79 [62%]), cum ar fi baseball-ul, dar 49 (38%) au avut loc ca parte a activităților zilnice de rutină și recreative. Loviturile fatale au fost aplicate cu o gamă largă de viteze, dar au avut loc adesea din greșeală și în circumstanțe care nu sunt de obicei asociate cu riscul de moarte subită în medii informale din apropierea casei sau a terenului de joacă. Douăzeci și doi (28%) de participanți purtau bariere toracice disponibile în comerț, inclusiv 7 la care proiectilul a intrat în contact direct cu căptușeala de protecție (prinzători de baseball și portari de lacrosse/hockey) și 2 la care proiectilul a fost o minge de baseball special concepută pentru a reduce riscul. Doar 21 (16%) persoane au supraviețuit evenimentului, resuscitarea/dezfibrilarea cardiopulmonară deosebit de promptă (cel mai adesea inversând fibrilația ventriculară) fiind singurul factor identificabil asociat cu un rezultat favorabil...

Decesele subite și neașteptate ale unor persoane tinere sunt evenimente foarte vizibile și cu o mare încărcătură emoțională.1-3 Aceste decese sunt frecvent consecința unor boli cardiovasculare congenitale nesuspectate3-6 la sportivii antrenați. Cu toate acestea, sporturile organizate sunt supuse unui alt risc de moarte subită (și anume, lovituri toracice contondente, nepenetrante și, de obicei, cu aparență nevinovată, commotio cordis).7-12 Cu toate acestea, spectrul commotio cordis este divers, iar riscurile considerabil mai răspândite. În acest studiu, caracterizăm mai complet profilul clinic evolutiv și eterogen al loviturilor toracice care provoacă moarte subită.

Un singur caz de commotio cordis a fost legat de fotbal în Registrul de commotio cordis din Statele Unite ale Americii, 2009 (USSCCR).
 


Există dovezi că multe, dacă nu chiar majoritatea cazurilor de commotio cordis cauzate de traumatisme ușoare aveau o afecțiune cardiacă preexistentă.
 


Și totuși, iată că medicul sportiv care a postat acest videoclip neagă categoric că ar putea exista o legătură cu o leziune preexistentă sau cu un vaccin înainte de eveniment. Câte persoane au vizionat acest videoclip? 8,4 milioane de oameni au vizionat acest videoclip în 24 de ore și, din câte îmi dau seama, niciun comentariu nu are o opinie diferită cu privire la faptul că acest lucru ar putea fi legat și de o leziune cauzată de un vaccin. Aceasta este puterea social media de a influența opinia publică.
 

Aici se poate specula, chiar determina că este foarte posibil ca un atlet vătămat de vaccin să fie mai predispus la Commotio Cordis. Numărul de decese la tinerii atleți de sex masculin este real.

Există o modalitate de a determina dacă ar fi putut fi implicată o leziune prin vaccin?

Au efectuat medicii săi o examinare cardiacă completă după inoculare și când a fost ultima vaccinare?

Au efectuat medicii săi o examinare cardiacă completă recent (înainte de eveniment)?

A fost recoltat și păstrat sângele la intervale regulate? Au fost efectuate teste pe acest sânge? Este sângele disponibil pentru teste suplimentare?

Au fost efectuate teste anterioare pentru a exclude miocardita, cum ar fi nivelul d-dimerilor? D-dimerul este un fragment de proteină care se produce atunci când un cheag de sânge se dizolvă în organism.

Testele de sânge. testul enzimelor cardiace poate verifica dacă există proteine legate de afectarea mușchiului cardiac. Ce teste de laborator au fost efectuate recent?

Electrocardiograma (ECG sau EKG), radiografia toracică, RMN-ul cardiac (RMN cardiac) sau o ecocardiogramă sunt toate teste care ar putea fi folosite pentru a ajuta la detectarea leziunilor cardiace, dar cel mai probabil nu au fost efectuate recent.

Avea vreo afecțiune cardiacă preexistentă cunoscută?

Este puțin probabil ca răspunsurile la aceste întrebări să devină disponibile.

Deci, sincer, există o șansă foarte mare să nu știm niciodată dacă a avut o afecțiune preexistentă, inclusiv o leziune cauzată de un vaccin.
 
Că, indiferent de concluzia medicilor săi, vom juca cu toții rolul de "fundaș de rezervă".

Acesta este motivul pentru care este extrem de important ca finanțarea să devină disponibilă pentru a efectua studii în cazul morților subite.

Faptul că oamenii de știință și medicii încearcă să efectueze astfel de cercetări sâmbătă după-amiază, după ce cercetările lor finanțate s-au terminat pentru săptămâna respectivă, nu este o modalitate de a obține răspunsuri reale.