ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat joi seara că, de câteva zile, face "eforturi foarte mari pentru a nu ieși oameni în stradă" și a reafirmat că, dacă va exista un refuz din partea șefului statului privind nominalizarea de premier "se merge la suspendare", transmite Agerpres.


"Pentru mine sunt preocupări care cresc cu fiecare oră. N-am spus până acum lucrul ăsta — de câteva zile eu fac eforturi foarte mari pentru a nu ieși oamenii în stradă. Sunt din ce în ce mai mulți hotărâți să iasă în stradă, în toate orașele. Cei care probabil că au făcut materialele împotriva doamnei Shhaideh pot verifica facebook-ul lor și mesajele, că oricum sunt eu sunt conectat direct cu toate instituțiile. (...) După acel refuz, când toată țara aștepta, am mai făcut o propunere. Toată lumea aștepta să iasă să spună: 'Iată, îl desemnez pe domnul Grindeanu, la treabă'. În această după-amiază a crescut intensitatea și a celor spuse și numărul de mesaje. Și eu vă spun foarte cinstit și o spun în continuare destul de calm — eu nu mai cred că după Anul Nou mai pot să mai țin oamenii să iasă în stradă. Și o spun asta pentru ca cei care mai au un dram de responsabilitate să înțeleagă", a afirmat Liviu Dragnea, la Romania TV.

Liderul PSD a susținut că primit foarte multe mesaje de la oameni, care sunt dornici să se aplice programul de guvernare al social-democraților și a citit un mesaj primit din străinătate: "Faceți ceva! Până la urmă ieșim în stradă, nu putem lăsa să ni se fure voturile, așa cum a fost furat votul în 2012. A doua oară nu mai acceptăm, totuși vrem să trăi mai bine, nu se poate ca un singur om să-și bată joc de noi!".

Întrebat ce va face dacă va exista un refuz al președintelui, Dragnea a reafirmat că se merge la'' suspendare'': "Până la urmă, să facă ce vrea, dar să facă odată! E refuz? Mergem la suspendare, o spun foarte deschis. Pentru că nu se mai poate. Am înțeles că a spus la întâlnirea informală: 'Aia cu suspendarea e pentru presă'. Eu nu am vrut să folosesc asta, dar vom utiliza orice mijloc constituțional pentru a debloca această țară".

"Nu putem să rămânem în această situație pe baza unor mofturi, a unor dorințe de a-ți arăta mușchii fără niciun fel de explicații. În situația asta suntem. Nu știu dacă mai are contacte cu instituțiile care ar trebui să-i dea informații, ei nu simt fierberea asta? Nu simt ce se poate întâmpla? E Revelionul poimâine, dar, după Anul Nou lumea va fi din ce în ce mai nervoasă, pentru că oamenii așteaptă ceea ce au votat. Totul este pregătit. Nu se mai poate cu stilul ăsta în care se pun piedici doar-doar nu se întâmplă lucrurile astea. Nu mai merge. (...) Sper că există o minimă responsabilitate, rațiune, capacitate de a metaboliza insuccesul lor de la 11 decembrie și să lase această țară să înceapă să funcționeze", a adăugat Liviu Dragnea.