ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seară, la România TV, că va merge la referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție și va vota „Da” cu toată hotărârea, pentru că așa îl „obligă” educația sa ortodoxă, de copil crescut la țară, înconjurat de familia tradițională. 

„Merg la referendum și educația mea ortodoxă, de copil crescut la sat, la țară, înconjurat de familia tradițională, mă face să spun Da cu toată hotărârea (...), așa văd eu lucrurile", a afirmat liderul PSD, conform news. ro.
 
El a susținut că acest referendum nu este al PSD, este o inițiativă a 3,2 milioane de români și este obligatoriu să se țină cont de ea, iar social-democrații nu au „absolut nimic împotriva minorităților sexuale”, ba, dimpotrivă, sunt toleranți și înțelegători. Liderul PSD a anunțat, în acest context, că s-a decis în partid ca după referendum să se discute legea parteneriatului civil. „Parteneriatul civil e normal, dar până la adopții", a spus el.

De asemenea, Dragnea a susținut că PSD nu are absolut nimic împotriva minorităților sexuale: "Ba, dimpotrivă, suntem toleranți și înțelegem. Se pune și problema adopțiilor de copii. Totuși, cred că un copil, dacă este adoptat, trebuie să fie adoptat de o femeie și un bărbat. Modificarea Constituției nu aduce niciun dezavantaj pentru familiile monoparentale. (...) Așa am fost crescut, mi-e imposibil să-mi schimb opinia".

Liderul PSD a mai spus că premierul Viorica Dăncilă și liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, au fost întrebați, în vizita la Bruxelles, despre referendum: „Am vorbit cu domnul Tăriceanu despre ce a făcut la Bruxelles, ce a făcut doamna Dăncilă și vreau să spun că au fost întrebați despre referendum. Și eu am primit solicitări de la oficialii europeni (să nu se susțină), dar le-am spus că inițiativa a 3,2 milioane de români nu pote fi trecută sub tăcere și le-am spus și care e convingerea mea. Nu sunt âmpotriva nimănui, cred că este un referendum pozitiv care urmărește să dea răspuns la o întrebare importantă. Este vorba de temerea multora că în România vor apărea evoluții ca în alte țări, de exemlppu legalizarea căsătoriei între un om și un animal. Eu nu spun că de-asta facem referendum, dar sunt foarte mulți speriați”.