Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, spune că nu este de acord cu proiectul de lege privind constituirea Comitetului Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială a sistemului financiar, condus de guvernatorul BNR.

Acesta s-a arătat revoltat, joi seară, într-o emisiune la Antena 3, de proiectul de lege aprobat de Guvern în şedinţa de săptămâna trecută, spunând că i se pare ceva foarte grav pentru că "nu pot nouă oameni, indiferent cât ar fi de buni şi de bine intenţionaţi, să decidă tot, deasupra Guvernului, a Parlamentului".

"Aşa ceva nu se poate (...) Eu ce să înţeleg, că nu mai există Guvern, Parlament, Preşedinţie?", a afirmat preşedintele interimar al PSD.

El a mai spus că nu a ştiut despre existenţa acestui proiect şi chiar l-a întrebat pe moderatorul emisiunii dacă este "o ştire reală".

Guvernul a aprobat, în 22 iulie, înfiinţarea Comitetului Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială, un organism care va avea rol de supraveghere a sistemului financiar naţional, iar preşedintele acestui comitet va fi guvernatorul BNR.

Pentru mai multe detalii legate de acest proiect, click AICI.