ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, spune că nu este de acord cu proiectul de lege privind constituirea Comitetului Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială a sistemului financiar, condus de guvernatorul BNR.

Acesta s-a arătat revoltat, joi seară, într-o emisiune la Antena 3, de proiectul de lege aprobat de Guvern în şedinţa de săptămâna trecută, spunând că i se pare ceva foarte grav pentru că "nu pot nouă oameni, indiferent cât ar fi de buni şi de bine intenţionaţi, să decidă tot, deasupra Guvernului, a Parlamentului".

"Aşa ceva nu se poate (...) Eu ce să înţeleg, că nu mai există Guvern, Parlament, Preşedinţie?", a afirmat preşedintele interimar al PSD.

El a mai spus că nu a ştiut despre existenţa acestui proiect şi chiar l-a întrebat pe moderatorul emisiunii dacă este "o ştire reală".

Guvernul a aprobat, în 22 iulie, înfiinţarea Comitetului Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială, un organism care va avea rol de supraveghere a sistemului financiar naţional, iar preşedintele acestui comitet va fi guvernatorul BNR.

Pentru mai multe detalii legate de acest proiect, click AICI.