ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Organizarea referendumului pentru modificarea Constituției pentru protejarea familiei tradiționale va avea loc la sfârșitul lunii octombrie, cel târziu la începutul lunii noiembrie, a declarat vineri președintele PSD, Liviu Dragnea.

„Aș vrea să fie cât mai mulți prezenți la acel referendum, care este „o chestiune de profunzime uriașă în societatea romanească”, a subliniat liderul PSD, potrivit HotNews.

Dragnea a admis ca nu o să aibă „mulți prieteni în Europa” si nici măcar „în familia europeană a socialiștilor în urma acestui referendum, dar „pentru mine asta nu e (o chestiune de) negociere”.

„Măcar aici poate avem dreptul să ne spunem punctul de vedere, măcar aici poate suntem lăsați”, a spus Liviu Dragnea, întrebat când va fi organizat referendumul de modificare a Constituției.

Anul trecut, în mai, Coaliția pentru Familie a depus la Parlament cele 3 milioane de semnături pentru revizuirea Constituției. Formularea propusă pentru articolul 48 alin. 1 din Constituție este: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor'”. Actualul text al Constituției se referă la căsătoria dintre soți.