Organizarea referendumului pentru modificarea Constituției pentru protejarea familiei tradiționale va avea loc la sfârșitul lunii octombrie, cel târziu la începutul lunii noiembrie, a declarat vineri președintele PSD, Liviu Dragnea.

„Aș vrea să fie cât mai mulți prezenți la acel referendum, care este „o chestiune de profunzime uriașă în societatea romanească”, a subliniat liderul PSD, potrivit HotNews.

Dragnea a admis ca nu o să aibă „mulți prieteni în Europa” si nici măcar „în familia europeană a socialiștilor în urma acestui referendum, dar „pentru mine asta nu e (o chestiune de) negociere”.

„Măcar aici poate avem dreptul să ne spunem punctul de vedere, măcar aici poate suntem lăsați”, a spus Liviu Dragnea, întrebat când va fi organizat referendumul de modificare a Constituției.

Anul trecut, în mai, Coaliția pentru Familie a depus la Parlament cele 3 milioane de semnături pentru revizuirea Constituției. Formularea propusă pentru articolul 48 alin. 1 din Constituție este: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor'”. Actualul text al Constituției se referă la căsătoria dintre soți.