Liderul PSD, Liviu Dragnea, este dă părere că subiectul mutării Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim trebuie discutat în Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) și luată o decizie „cât mai repede”.

„Eu mi-am exprimat primul susținerea pentru mutarea Ambasadei la Ierusalim. Decizia administrativă oficială nu este nici la mine, nici la președintele Senatului, nici la Parlament. În schimb, cred că într-un timp rezonabil, în CSAT trebuie abordat acest subiect, analizat și prezentată o decizie. Doamna prim-ministru a exprimat la Washington punctul de vedere pe care ni l-am asumat și pe care îl susține și Guvernul”, a declarat luni seara, la Antena3, Liviu Dragnea. Din punctul lui de vedere, „Israelul are dreptul să hotărască unde are capitala”.

Liderul PSD a explicat că o foarte mare problemă pe care o avem cu statul Israel este refuzul președintelui de a numi un ambasador, considerând că „este de neînțeles că, după doi ani, nu avem ambasador”.

Întrebat ce câștigă România din mutarea ambasadei acesta a replicat: O reație specială cu Israelul. Sunt momente, în istoria oricărei țări, când are nevoie de sprijin.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews