ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul PSD, Liviu Dragnea, este dă părere că subiectul mutării Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim trebuie discutat în Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) și luată o decizie „cât mai repede”.

„Eu mi-am exprimat primul susținerea pentru mutarea Ambasadei la Ierusalim. Decizia administrativă oficială nu este nici la mine, nici la președintele Senatului, nici la Parlament. În schimb, cred că într-un timp rezonabil, în CSAT trebuie abordat acest subiect, analizat și prezentată o decizie. Doamna prim-ministru a exprimat la Washington punctul de vedere pe care ni l-am asumat și pe care îl susține și Guvernul”, a declarat luni seara, la Antena3, Liviu Dragnea. Din punctul lui de vedere, „Israelul are dreptul să hotărască unde are capitala”.

Liderul PSD a explicat că o foarte mare problemă pe care o avem cu statul Israel este refuzul președintelui de a numi un ambasador, considerând că „este de neînțeles că, după doi ani, nu avem ambasador”.

Întrebat ce câștigă România din mutarea ambasadei acesta a replicat: O reație specială cu Israelul. Sunt momente, în istoria oricărei țări, când are nevoie de sprijin.