ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liviu Dragnea este acuzat de un fost ministru și europarlamentar PSD de „sabotaj” la alegerile europarlamentare. Fostul europarlamentar Ioan Mircea Pașcu dă de înțeles că pierderea funcțiilor importante din Parlamentul Europeane de către social-democrați ar putea fi o acțiune premeditată de Liviu Dragnea.

Fost europarlamentar PSD și fost ministru al Apărării în Guvernul Năstase, Ioan Mircea Pașcu acuză membrii cu greutate din fosta conducere a partidului, în frunte cu ex-președintele Liviu Dragnea, că a sabotat intențional șansele PSD de a ocupa funcții relevante în Parlamentul European.

Vicepreședinte al Parlamentului European, în legislatura 2014-2019, Pașcu a postat un mesaj dur pe Facebook: „Când văd ascensiunea USR (posibil și a liberalilor), în Parlamentul European, concretizată în ocuparea unor poziții importante în conducerea acestuia, devin tot mai convins că, în cazul PSD, care deținea deja asemenea poziții, a fost un sabotaj intenționat din partea grupării Dragnea-Ștefanescu. Problema ar fi doar dacă discutam de ceva "dezinteresat”.
Ioan Mircea Pașcu, nu a mai fost inclus printre candidații PSD la alegerile europarlamentare. Acesta a povestit că a fost umilit de Liviu Dragnea și a fost luat în râs de Codrin Ștefănescu, deși „după tot ce am făcut pentru partid de-a lungul anilor, inclusiv pentru Dragnea personal, când avea nevoie de intrare la Martin Schulz și Serghei Stanishev, nu meritam un asemenea tratament!”. Fostul vicepreședinte al PE l-a catalogat pe Dragnea drept un traseist și i-a reproșat: „Macar sa fi avut bărbăția sa mi-o spună in fata, uitându-se in ochii mei ...Așa se întâmpla însă, când partidul ajunge să fie condus de traseiști!”.
La scurt timp după alegerile europarlamentare din 26 mai, care au fost câștigate de PNL și în urma cărora PSD a obținut 9 mandate de europarlamentari, Ioan Mircea Pașcu l-a taxat pe Liviu Dragnea, aflat în închisoare după ce a fost condamnat definitiv: „Pentru ca alegerile s-au încheiat și nu pot fi acuzat de "traseisti” ca "lovesc” in partid, îmi pot permite sa ridic puțin valul de pe modul in care am fost eliminat de pe lista pentru europarlamentare”.

„Mărturisesc ca, bazându-ma pe experiența mea, pe importanta poziție deținuta in Parlamentul European, pe activitatea depusă și pe intervențiile in favoarea țării mele, nu îmi făceam probleme privind includerea pe lista. Venit in țara in fruntea delegației Parlamentului European la întâlnirea cu Parlamentele nationale , un membru al cabinetului, după ce m-a întreabat dacă am vorbit cu Dragnea, m-a sfătuit sa o fac, întrucât era ... necesar. Mă conformez și merg la cabinetul lui Dragnea, care era intr-o ședința (dl ministru Teodorovici își aduce probabil aminte), unde aștept doua ore și jumătate, fără ca Dragnea sa catadicseasca sa iasă personal. Măcar pentru un minut, din respect pentru vârsta, vechimea mea și poziția deținuta, ca sa fixam o data la care putea sa stea de vorba cu mine. Nimic! Într-un final, întrucât eram așteptat la masa oficială care încheia acțiunea cu Parlamentul European,a trebuit sa plec, făcând doua lucruri.Unu, i-am lăsat lui Dragnea o nota prin care îl anunțam ca doream sa candidez (îmi ajunseseră la ureche zvonuri ca, la nivelul conducerii, se știa ca nu mai doream sa candidez!?) și, doi, i-am trimis un sms, solicitând sa îmi spună când ne puteam vedea. Nu cred ca mai trebuie sa spun ca nu am primit niciun răspuns- nici la nota, nici la sms. Pentru el eram un „nimeni”, la fel ca tânărul care a îndrăznit sa îl contreze public! Ulterior, in ciuda informațiilor circulate pana cu o zi înainte de stabilirea listei, pe care figuram (informații pe care eu le suspectez acum ca fiind plantate chiar de partid, pentru a asigura secretul îndepărtării mele) numele meu nu a mai apărut pe lista finala (care a fost bătută in cuie la BEC chiar a doua zi). Aștept și astăzi o explicație, măcar din politețe, dar mi-e teama ca mai am de așteptat ...Nimeni nu mi-a putut spune nimic cert! Tot ce am reușit sa aflu a fost ca intr-o întâlnire cu niște cetățeni, Codrin Stefanescu (care a avut sarcina sa îmi adoarmă vigilenta înainte de lovitura planificata) s-ar fi distrat copios de cum ma ținea Dragnea pe la uși ...Cred ca după tot ce am făcut pentru partid de-a lungul anilor, inclusiv pentru Dragnea personal, când avea nevoie de intrare la Martin Schulz și Serghei Stanishev, nu meritam un asemenea tratament! Macar sa fi avut bărbăția sa mi-o spună in fata, uitându-se in ochii mei ...Așa se întâmpla însă, când partidul ajunge să fie condus de traseiști! Păcat pentru atâția colegi de buna credință, inimoși și muncitori ! Sa sperăm ca acum lucrurile se vor corecta și partidul va ajunge sa fie condus din nou de oameni proveniti doar din rândurile sale și nu de traseiști”, relatat Ioan Mircea Pașcu pe Facebook.