Președintele PSD, Liviu Dragnea, spune că în partid s-a discutat și s-a decis să se înceapă autostrăzi „indiferent ce se întâmplă”. „Suntem dispuși să ne batem cu oricine. Dom'le, cu toată lumea! Ne batem un an, doi, trei, dacă e cazul, dar în perioada asta autostrada se face”, susține Dragnea, menționând că trebuie demontată „minciuna” că „sunt bani europeni, nu vor să-i folosească”, potrivit news.ro.

„Banii europeni pentru autostrăzi sunt pentru anumite tronsoane pe care se lucrează, când au terminat cu contestațiile. Restul ce facem? Adică noi așteptăm, ne dă Uniunea Europeană, dom'le vă dau 6 miliarde de euro și stați aici 50 de ani, altele nu faceți! Păi de ce să nu facem?”, spune Dragnea.

Liviu Dragnea a spus, într-o emisiune la România Tv, că miercuri a fost desemnat consorțiul câștigător care va realiza autostrada Ploiești - Brașov în parteneriat public-privat, scrie news.ro.

„Suntem dispuși să ne batem cu oricine. Dom'le, cu toată lumea! Ne batem un an, doi, trei, dacă e cazul, dar în perioada asta autostrada se face. Nu mai pot să o ia de aici, ca să ne lămurim și să vină să ne spună, oricine, de ce nu avem noi dreptul sau voie să facem autostrăzi în România. (...) noi am discutat chestiunea asta în partid și am zis: dom-le, indiferent ce se întâmplă, să înceapă autostrăzile, ne batem, ne judecăm, ne certăm, dar ăla merge în continuare cu autostrada. S-a terminat autostrada, s-a terminat și bătaia, autostrada rămâne”, a afirmat Liviu Dragnea.

El a spus că "din câte a auzit, se pare" că firma din China ar fi cea mai mare companie care face astfel de lucrări din țara respectivă.

Președintele PSD a spus că au fost, de asemenea, finalizați indicatorii tehnico-economici și studiul de fundamentare pentru un al doilea proiect care va fi realizat în parteneriat public-privat, respectiv autostrada Sudului care va lega Bucureștiul de Alexandria, Roșiorii de Vede, Caracal, Craiova și Drobeta Turnu Severin.

El a precizat că autostrada Constanța - București - Turnu Severin a fost "gândită de serviciile secrete românești, sârbe și de alte servicii din Italia mult înainte de '89, pentru că este cel mai scurt drum care leagă portul Constanța de nordul Italiei".

Referindu-se la cei care acuză că autoritățile române nu fac proiecte pe bani europeni, Liviu Dragnea a catalogat-o drept "mincinoasă" pe Corina Crețu.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews