ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele PSD, Liviu Dragnea, spune că în partid s-a discutat și s-a decis să se înceapă autostrăzi „indiferent ce se întâmplă”. „Suntem dispuși să ne batem cu oricine. Dom'le, cu toată lumea! Ne batem un an, doi, trei, dacă e cazul, dar în perioada asta autostrada se face”, susține Dragnea, menționând că trebuie demontată „minciuna” că „sunt bani europeni, nu vor să-i folosească”, potrivit news.ro.

„Banii europeni pentru autostrăzi sunt pentru anumite tronsoane pe care se lucrează, când au terminat cu contestațiile. Restul ce facem? Adică noi așteptăm, ne dă Uniunea Europeană, dom'le vă dau 6 miliarde de euro și stați aici 50 de ani, altele nu faceți! Păi de ce să nu facem?”, spune Dragnea.

Liviu Dragnea a spus, într-o emisiune la România Tv, că miercuri a fost desemnat consorțiul câștigător care va realiza autostrada Ploiești - Brașov în parteneriat public-privat, scrie news.ro.

„Suntem dispuși să ne batem cu oricine. Dom'le, cu toată lumea! Ne batem un an, doi, trei, dacă e cazul, dar în perioada asta autostrada se face. Nu mai pot să o ia de aici, ca să ne lămurim și să vină să ne spună, oricine, de ce nu avem noi dreptul sau voie să facem autostrăzi în România. (...) noi am discutat chestiunea asta în partid și am zis: dom-le, indiferent ce se întâmplă, să înceapă autostrăzile, ne batem, ne judecăm, ne certăm, dar ăla merge în continuare cu autostrada. S-a terminat autostrada, s-a terminat și bătaia, autostrada rămâne”, a afirmat Liviu Dragnea.

El a spus că "din câte a auzit, se pare" că firma din China ar fi cea mai mare companie care face astfel de lucrări din țara respectivă.

Președintele PSD a spus că au fost, de asemenea, finalizați indicatorii tehnico-economici și studiul de fundamentare pentru un al doilea proiect care va fi realizat în parteneriat public-privat, respectiv autostrada Sudului care va lega Bucureștiul de Alexandria, Roșiorii de Vede, Caracal, Craiova și Drobeta Turnu Severin.

El a precizat că autostrada Constanța - București - Turnu Severin a fost "gândită de serviciile secrete românești, sârbe și de alte servicii din Italia mult înainte de '89, pentru că este cel mai scurt drum care leagă portul Constanța de nordul Italiei".

Referindu-se la cei care acuză că autoritățile române nu fac proiecte pe bani europeni, Liviu Dragnea a catalogat-o drept "mincinoasă" pe Corina Crețu.