ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Proiectul privind achiziția rachetelor Patriot va fi adoptat luni de Senat, iar marți va ajunge la Cameră, a declarat președintele PSD, Liviu Dragnea, conform Agerpres.

 „Am aflat, în seara asta am dezlegat marea enigmă, am văzut că (...) s-a prezentat scenariul că eu și dl Tăriceanu am blocat Patriotul. Cea mai mare parte dintre senatorii din Comisia de apărare chiar în acea perioadă au fost la o activitate la invitația unui șef de instituție importantă din România. Luni va fi comisia în Senat, luni după-amiază în plen se va adopta, marți ajunge la Cameră. Nu sunt probleme cu asta. O să discut eu mâine cu ei să-i rog ca săptămâna viitoare să nu mai aibă așa activitate, să meargă la treabă”, a spus joi Dragnea, la Băile Herculane.

Întrebat dacă achiziția rachetelor Patriot este în pericol, liderul PSD a replicat: „Hai să fim serioși”.

Uniunea Salvați România a acuzat majoritatea PSD — ALDE că încearcă, prin absența reprezentaților săi din Comisia de apărare a Senatului, să blocheze în Parlament legea de achiziție a primului sistem de rachete Patriot și că "periclitează" astfel Parteneriatul strategic cu SUA.

În ceea ce privește prezența la București a secretarului de stat american Rex Tillerson, premierul Mihai Tudose a spus joi că știa despre aceasta, oficialul SUA fiind întâmpinat de ministrul Teodor Meleșcanu. „A fost trimisul Guvernului să-l întâmpine ca omolog. Dl Tillerson este ministrul de Externe al SUA", a adăugat premierul.