ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liviu Dragnea consideră că multiplicarea atacurilor externe, în mod special de la Bruxelles, la adresa coaliției de guvernare din România, este generată de măsurile fiscale luate de guvern și care afectează multinaționalele. Reacția liderului PSD vine pe fondul avertismentelor repetate de la Bruxelles privind ordonanțele pe justiție și al anunțului PSE referitor la înghețarea relațiilor cu social-democrații români.

”S-au învățat că această țară stă mereu cu capul plecat (...) Nu vine nimeni să ne dea, toată lumea vine să profite de această țară. Toate companiile lor vor să se dezvolte aici în detrimentul companiilor noastre. Există două lucruri care trebuie să se întâmple în paralel cu acest interes. Înțeleg că vrei să te dezvolți într-o țară, dar, nu pune presiune prin oficialii europeni ca autoritățile de aici să se înmoaie și să nu ia măsuri pentru ca tratamentul să fie egal.

Noi nu vrem să favorizăm firmele românești, noi luptăm să aibă măcar același tratament ca firmele străin care vin în țara noastră. Doi: trebuie să-ți platești taxele așa cum le plătești peste tot în lume”, a spus Liviu Dragnea,  joi seara, la Antena3, în emisiunea "Subiectiv".

„Faptul că copilul român mănâncă produse care pot conține chimicale periculoase pentru el, care nu au niciun gust … Este vorba de standardele duble De ce țipă ăștia la noi, de ce sunt multinaționalele deranjate de noi? Pentru că vrem și noi ca această țară să fie respectată. Noi suntem puși la colț pentru niște ordonanțe care nu există? Orice țară are voie să își facă politica penală, numai noi nu. I-am întrebat pe colegi pe câți o să îi țină curelele. Nu suntem groapa de gunoi a Europei, nu putem accepta asta, oricât ar țipa ei”, a continuat tirul liderul PSD.

Dragnea a adăugat că nu are de gând să răspundă atacurilor venite din partea liderilor europeni până când aceștia nu se vor arăta la fel de alarmați și de cazurile de corupție din alte state europene sau de faptul că in România au existat protocoale pe justiție.

„L-am văzut și pe Guy Verhofstadt, de la ALDE, că-l certa și el pe domnul Tăriceanu. Nimeni nu a înțeles de ce, absolut nimeni. Doar să încerce să spună că noi am avea nevoie de o ștampilă, de o legitimație ceva ca să existăm ca Partid Social Democrat, un partid cu o istorie de 120 de ani. Eu nu am de gând să le răspund, o să le răspund după alegeri și doar dacă acești oficiali europeni or să vorbească despre marile cazuri de uriașă corupție din unele țări din Vest, mită uriașă dovedită, cazuri de corupție serioasă ale unor multinaționale. Atunci îi poi lua în serios. Când o să-i văd, de asemenea, că or să fie foarte preocupați de faptul că într-o țară membră au existat protocoale secrete între serviciile de informații și Parchetul General, DNA, DIICOT, ICCJ. În aceste condiții, ce cetățean din România, zdravăn la cap, mai are parte de o cercetare corectă și de un proces corect?”