ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dragoș Damian, director executiv al companiei Terapia, explică pentru oamenii de afaceri de ce Ivermectina, care a dat rezultate bune în tratamentul noului coronavirus, este marginalizată când vine vorba de autorizare și punere pe piață. „Ivermectina este ieftină, deci indezirabilă”. De aceea, sponsorii preferă să pompeze bani în acreditarea unor medicamente scumpe. Oricum ele vor fi cumpărate din bani publici în cantități uriașe, deci profitul e asigurat. O terapie ieftină pur și simplu nu rentează pentru Big Pharma.

„De când a venit vorba de aducerea în România a ivermectinei (circa 20 lei/cura), toți comunicatorii - medici, politicieni sau nepoliticieni, cu timp de emisie media practic nelimitat - s-au năpustit asupra ei cu sălbăticie, ignorând abundența datelor publicate: au invocat lipsa studiilor clinice, reacțiile adverse, uzul exclusiv veterinar ș.a. – minciuni greu de înțeles, pentru că cei care le spun cu sânge rece au, totuși, pregătire medicală. Așadar, în cel mai bun caz, nu ar fi trebuit sa piardă o bună ocazie să tacă din gură.

Ca să înțeleagă toată lumea. Pericolul cel mai mare este că acest antiparazitar ieftin reconvertit anti-Covid poate intra în uz fără sponsor, la fel ca alte 3 antivirale ieftine care sunt utilizate în protocolul terapeutic din România. Prin sponsor înțelegem o companie sau o instituție care finanțează un studiu clinic ce urmărește lansarea unui medicament. Adică cineva care plătește pentru intrarea pe piață.

Nimeni nu a plătit pentru utilizarea în Covid a ibuprofenului, paracetamolului, hidroxiclorochinei, umifenovirului, favipiravirului și, acum, ivermectinei, pentru că sunt foarte ieftine – dar există sponsori care plătesc din greu pentru alte medicamente, pentru repoziționare anti-Covid.

Prin urmare, cei care au urmărit fenomenul au văzut că, încet-încet, 4 din cele 5 medicamente enumerate anterior au fost puse la zid și s-a tras cu sete asupra lor: studiul din Lancet despre ibuprofen, ulterior retras; zvonurile despre efectele paracetamolului asupra ficatului; psihoza reacțiilor adverse ale hidroxiclorochinei; umifenovirul este, nu-i așa, din Rusia.

În aceeași manieră se încearcă acum asasinarea ivermectinei”, consideră Dragoș Damian, CEO Terapia, citat de Cluj.24.ro

El acuză corupția și interesele din sistemul sanitar pentru această stare a lucrurilor, subliniind că linșajul la care a fost supusă doctorița Flavia Groșan este o reacție de autoapărare a acestui sistem opac și unilateral. Pilduitor este faptul că medicamentul folosit de medicul orădean, claritromicina, este o substanță ieftină și, deci, nu are un sponsor pentru studii clinice, în timp ce un alt medicament, cel mai scump din protocolul Covid, de 8000 lei/cura, se folosește în continuare în România, deși datele clinice au arătat că nu are beneficii. 

„Ca să nu rămână nimeni nepedepsit, se încearcă și ridiculizarea medicilor care au venit cu idei noi de scheme terapeutice, săvârșind blasfemia de a sugera completări la protocolul anti-Covid din România, care funcționează neîndurător: dacă ai dat tot ce-i în protocol și pacientul nu a fost salvat, atunci nu putea fi salvat. Adică nu există nimic altceva care ar putea ajuta, iar medicii care vor să încerce ceva nou sunt inamicii sistemului sanitar, o fortăreață impenetrabilă de cumetrii, tovarășii, interese și alianțe care gestionează 60 de miliarde de lei pe an.

De ce este asta o opinie pentru oamenii de afaceri? Pentru ca să vadă încă o dată cum se risipesc banii în sistemul sanitar, în caz că nu știau. Pentru ca să înțeleagă că frâiele și resursele sistemului sunt în mana unora care nu vor și nu știu să reformeze sănătatea din România. Pentru ca să realizeze că PNRR-ul și spitalele regionale promise de 10 ani vor intra pe aceleași mâini, deci n-au să le țină copiii în țară”, este concluzia amară a directorului executiv al companiei Terapia.
 
Acesta se oferise să doneze statului român 50.000 de tablete de Ivermectină, dar a rămas cu bunele intenții. Statul era ocupat cu achiziționarea de vaccinuri Pfizer.
 
„Nu știu dacă este uriașă, dar este o cantitate importantă, circa 50.000 de tablete avem pregătite. Se știe că acest medicament este un medicament antiparazitar și el se fabrică în cantități foarte mari, atât în Statele Unite, cât și în țările asiatice și există o cantitate suficient de mare pe care o putem aduce în România, dar…și insist asupra acestui lucru, numai dacă protocolul terapeutic și numai dacă medicii din România permit acest lucru.

Noi am studiat situația din Statele Unite, cele două studii, vedem că există tot mai multă receptivitate față de acest produs, nu există studii clinice suficiente, există studii randomizate și studii observaționale, dar nu sunt suficiente în acest moment, dar dacă este nevoie putem să aducem și cantități de Ivermectină”, afirma Dragoș Damian în ianuarie la emisiunea „Sinteza Zilei” de la Antena3, potrivit PlayTech.ro