ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Scandalul șpăgilor de la Digi și dezvăluirile din ultimele zile despre ilegalitățile comise de șefii din RCS RDS au aprins spiritele în interiorului postului de televiziune Digi24.  Dragoș Pătraru, realizatorul emisiunii Starea Nației, a lansat în direct un atac extrem de dur la adresa jurnaliștilor postului care nu tratează subiectul în jurnalul de știri și la adresa administratorilor companiei implicați în dosarele penale, informează b1.ro.

„Un subiect ocolit aici, la Digi 24, în ultimele zile. Un subiect tabu! Cum, există așa ceva?! La instituția care stă toată ziua cu dreptatea și cu adevărul în gură?! Un subiect pe care îl abordează unii de dimineața până seara, la alții nu există. Avem de-a face cu un soi de imbecilitate din partea multor jurnaliști, mai ales când vine vorba despre deontologii de serviciu", și-a început Pătraru emisiunea dedicată scandalului în care este implicat postul.

„Așadar, despre subiectul pe care oamenii de la Digi 24 nu îl abordează. Pentru că frică, pentru că prostie, nu contează. E incredibilă asta. Apar unii cu nite acuzații grave și tu te faci că plouă. Urât e să fii slugă, mă!", a continuat realizatorul emisiunii Starea Nației.

Apoi, Pătraru a continuat emisiunea cu criticându-l pe fostul administrator RCS-RDS, Ioan Bendei, abordând subiectul „acoperiților din presă”, dar discutând și despre cum ar fi putut înscenat dosarul „șantaj la Antene” în care au fost condamnați fostul CEO al Antenei 3, Sorin Alexandrescu și Camelia Voiculescu. 

„Și, dacă tot suntem noi cu adevărul aici, la Digi, poate ar trebui să ne povestească despre asta și foștii administratori ai RCS&RDS. Nu așa se procedează în asemenea situații. Nu fugi de subiect, ci îl ataci, cu jurnaliști, cu specialiști, cu toată lumea. Nu ești în slujba lui Bendei sau a RCS&RDS, nu primești un salariu ca să taci. Asta, doar dacă legitimația de jurnalist e o acoperire și nu mai răspunzi în fața publicului, ci în fața...”", a afirmat Dragoș Pătraru.
 
Ioan Bendei, unul dintre directorii RCS-RDS, a fost interceptat în timp ce solicita secretarei telefoane pentru ofițerul de poliție judiciară al DNA Teo Iordăchiță și pentru rudele acestuia din Craiova, chiar din sediul DNA. În urma înregistrărilor, DNA a deschis un dosar penal, ofițerul demisionând.
 
Ulterior, Antena 3 a prezentat alte înregistrări cu Ioan Bendei, printre care și discuții cu Zoltan Teszari. În una dintre convorbiri se discuta despre o întâlnire a lui Teszari cu două persoane, nea' Traian și Răducu, postul de televiziune susținând că ar fi fost vorba despre fostul președinte al României, Traian Băsescu, și ginerele acestuia, Radu Pricop

Bendei  este acuzat de procurorii DNA de spălare de bani în dosarul în care apare și fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir. De asemenea și directorul general al RCS&RDS este urmărit penal de către DNA pentru spălare de bani.