ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dramă în familia copilului de 13 ani ajuns în coma la Iași din cauza unei hemoragii cerebrale. Mihai, care cu câteva zile înainte își serbase ziua de naștere, a decedat în brațele medicilor, transmite Monitorul de Botoșani.

Nenorocirea s-a petrecut în weekend, în doar câteva ore viața familiei din localitatea Tudor Vladimirescu schimbându-se complet. Mihai tocmai se întorcea cu tatăl său cu mașina de la un târg la care au fost din zorii zilei. La un moment dat, copilul i-a spus tatălui că îi era cald și se întinde pe banchetă să doarmă. Când au ajuns acasă, însă, copilul nu se mai trezea.

Tatăl a realizat că ceva nu este în regulă și a sunat imediat la 112. O ambulanță cu medic a ajuns la locuința familiei și l-a preluat pe copil în comă profundă. Acesta nu răspundea la aproape niciun stimul. În momentul în care a ajuns la Secția de Pediatrie a fost diagnosticat cu hemoragie cerebrală, cauzată probabil de o malformație artero-venoasă la nivelul creierului.

Medicii au decis trimiterea lui de urgență la Iași, la Spitalul de Neurochirirgie. Din păcate, medicii de acolo nu au mai putut face nimic, starea copilului continuând să se agraveze. Aceștia nici nu au mai apucat să intre cu el în sala de operații. Cazul i-a marcat inclusiv pe cei care lucrează în spital.

„Era foarte grav, cu o hemoragie cerebrală masivă. Voiau să îi facă drenaj, sa îl opereze sa ii scoată de acolo. La scurt timp după internare a intrat în stop cardio-respirator și nu a răspuns la manevrele de resuscitare. Întreg personalul secției a fost foarte afectat de acet caz. De la medic până la infirmieri erau toți marcați”, a precizat un medic din cadrul Spitalului de Neurochirurgie Iași, transmite Monitorul de Botoșani.