ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Epopeea tricolorului românesc de pe turla Primăriei Sfântu Gheorghe continuă printr-un nou episod. Deși acesta a fost rearborat în data de 8 septembrie cu prilejul aniversării a 79 de ani de la eliberarea orașului de sub ocupație fascisto-hortystă, simbolul național a fost înlăturat extrem de repede, „semn că, cel mai probabil imaginea tricolorului românesc deranjează în mod acut conducerea municipiului”, după cum au susținut reprezentanții Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș, scrie BizBrașov.

„Drapelul a fluturat neîntrerupt din anul 1991 dar fost înlăturat de către primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, în anul 2014 sub pretextul unor lucrări de realibitare a clădirii, iar din acel moment primarul municipiului Sfântu Gheorghe refuză cu obstinență arborarea definitivă a simbolului național, semn al jertfei românilor care s-au sacrificat pentru eliberarea municipiului. În anul 2009, Forumul Civic al Românilor din județele Covasna, Harghita și Mureș a propus ca steagul tricolor de pe turla Primăriei să capete statut de monument istoric, în semn de recunoștință față de jertfele ostașilor români care au luptat pentru eliberarea Ardealului de Nord. Din păcate acest deziderat încă nu a devenit realitate. Ne întrebăm cum este posibilă o asemenea ipocrizie, cum se poate susține că din motive «tehnice» drapelul nu poate fi arborat permanent, dar cu toate acestea, în zile speciale, sau când sunt prezente oficialități de rang înalt, precum a fost în acest an domnul Ministru al Apărării, drapelul poate fi amplasat pe turla primăriei. În mod „șocant” clădirea nu se cutremură, pereții nu se dărâmă iar starea „tehnică” a acesteia rămâne în condiții perfecte”, au remarcat reprezentanții forumului.