ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


În România, cel puțin, în ultimele trei decenii, s-a demonstrat că se poate întâmpla orice. Poți deveni proprietar de bunuri fixe sau mobile, peste noapte. Poți deveni bogat, peste noapte. Poți deveni corupt, peste noapte. Poți deveni ”doctor”, din condei. Nu ne mai miră chiar nimic!

Unii dintre ei chiar au recunoscut, cu sinceritate și cu satisfacție: ”Fraților, iubim corupția pentru că ea ne-a făcut oameni. Fără ea nu eram nimic!”. Alții, milionari și chiar miliardari în euro au spus-o pe față: ”Fraților, am furat până acum, dar uite, de mâine, nu mai furăm, devenim oameni de afaceri”. Un jurământ fals. Și lupul a jurat că nu mai mănâncă miei și el asta face în fiecare an.

Totuși, există suspiciunea că în domeniul ”doctoratelor”, ar exista unele persoane, care au luat pe bune, că adormeau prin biblioteci și arhive că erau pe cale de a înnebuni, din pricina implicării totale și din cauza stresului. Restul, din condei, nenică! Cum așa? Cum, nu știți? Zilele trecute, mă întâlnesc cu două cunoștințe, două doamne. Din vorbă în vorbă, ajunserăm la joburi. Cum merge? ”Cum dragă, nu știi, noi suntem doctore”. Cum adică? Uite așa, ”eu sunt doctoră în informații”, iar cealaltă îmi șoptește la ureche, ”eu sunt doctoră în securitate”. Super! Și ce faceți voi concret?, le întreb eu nedumerit. ”Nimic”, răspunde cu tupeu, una dintre ele. ”Așteptăm banii în plus la salariu și nenică, cică la pensie... contează”, completă cealaltă. Săracii, intelectuali!

Mai circulă vorba la români că dacă vrei să nu mori sărac trebuie să faci parte din ”sistem”. Care sistem? Cine îl conduce, nu se știe!

Apropo, de alegeri, vorbește lumea prin târg, cum că ”Societatea de binefacere a europenilor”, UE, ar fi dat mâna cu seviciile și cu pesediștii pentru câștigarea alegerilor de duminică, cică ar fi mai puțini coruptibili decât peneliștii și că marele Iohannis a devenit mic, a intrat în dizgrația multor români. Doar că UE, probabil, nu știe că recent, domnul Iohannis a avansat la gradul de general 7 ofițeri de la STS, 12 de la SIE și 15 de la SRI. Pentru care merite? Nu se știe! Dar poate că li s-a pus anumite condiții. Ce este și cu politica asta? Dar cu democrația? Cel mai mare criminal poate ajunge consilier, asistent personal de primar sau ministru, sau de ce nu, chiar Președinte. Că tot se poate orice!

O voce lăuntrică a românilor, sinceri și cinstiți, strigă de peste veacuri, dar nu sunt urechi care să audă: dreptate pentru România!

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews